Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2010

Σφηνάκια για Μυτιληναίο και ΔΕΗ

Σφηνάκια για Μυτιληναίο και ΔΕΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ανακοινώσεις που δεν θα περιοριστούν στην επίσημη αποκάλυψη του νέου ονόματος της Endesa Hellas αναμένεται να κάνει στις 7 Οκτωβρίου ο όμιλος Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ομίλου, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στο εξωτερικό για business, θα ανακοινώσει τους βασικούς στόχους της εταιρίας για το προσεχές διάστημα, τη στρατηγική της (που μπορεί να φτάσει σε βάθος χρόνου έως την πλήρη… καθετοποίηση και τον τελικό καταναλωτή σε ό,τι αφορά την αγορά ηλεκτρισμού), αλλά και νέες στρατηγικές συνεργασίες στην ενέργεια, πέραν της ήδη γνωστής με τη Motor Oil

Ο δε εταιρικός φορέας έχει τη νέα επωνυμία Protergia, σηματοδοτώντας και τη φιλοδοξία του ομίλου για πρωτιές.

ΔΕΗ: Μεγάλο σασπένς συνοδεύει την υπόθεση του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη, το οποίο δρομολογεί να εγκαταστήσει εκεί η ΔΕΗ σε έκταση εξαντλημένων λιγνιτωρυχείων, σε συνεργασία με ξένο εταίρο. Οι φήμες τη μια υποστήριζαν ότι επίκειται να γίνει επίσημη ανακοίνωση της επένδυσης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην Κοζάνη, αμέσως μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Την άλλη ότι η δουλειά με τους ξένους (τους Αμερικανούς του εξειδικευμένου ομίλου AES) «ναυάγησε» και τώρα η ΔΕΗ θα στραφεί στη διεθνή αγορά αναζητώντας συνεργάτη.

Στο τελευταίο επεισόδιο του συγκεκριμένου σίριαλ, το σενάριο υποστήριζε πως η ΔΕΗ και οι Αμερικανοί τα ξαναβρήκαν και ότι σήμερα, Πέμπτη, θα γινόταν τελικώς πανηγυρική ανακοίνωση της επένδυσης (η οποία αφορά κατ’ ελάχιστο σε 200 MW φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα το καθιστούσε το μεγαλύτερο στον κόσμο). Λίγο αργότερα, οι φήμες έλεγαν ότι το θέμα «ξανασκάλωσε» και δεν θα έχουμε άμεση κατάληξη.

Η ΔΕΗ, που στο κάτω-κάτω είναι ο άμεσος επενδυτής, διαψεύδει κατηγορηματικά τη σύναψη συμφωνίας και μάλιστα το ενδεχόμενο πανηγυρικών υπογραφών.

Καταλαβαίνουμε ότι σε μια τόσο κρίσιμη εποχή, όπου ακόμα και η λέξη επένδυση (πόσο μάλλον ένα τόσο γιγάντιο έργο) έχει βαρύνουσα σημασία, ασκούνται πιέσεις για επίσπευση διαδικασιών.

Ωστόσο, η τόση «βιασύνη» και η διαρροή τόσο αντικρουόμενων πληροφοριών αναρωτιόμαστε αν εξυπηρετούν κάποιον δημόσιο σκοπό, εκτός από τις επικοινωνιακές ανάγκες όσων τις διαδίδουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v