Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 24 2010

Παπακωνσταντίνου-Σόιμπλε: Τι είπαν off the record

Παπακωνσταντίνου-Σόιμπλε: Τι είπαν off the record
Πίστωση χρόνου ζήτησε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου από τους Γερμανούς, τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδας στην ευρωζώνη, καθώς δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα το μέτωπο των εσόδων.

Ενόψει δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να σφίξουν κι άλλο τα ζωνάρια, όπως ζητούν οι Γερμανοί πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup.

Κατά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Γερμανό ομόλογό του, έγινε λόγος για την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας και την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, ιδιαίτερα στον τομέα των τραπεζών. Ο ΥΠΟΙΚ ερωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με την Εθνική Τράπεζα, στην οποία οι Γερμανοί έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συζητήθηκαν επίσης και οι εξελίξεις στον ΟΤΕ και στην υπόθεση Βουρλούμη, καθώς και το πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο μετά την απομάκρυνσή του.

Στο τραπέζι έπεσε και η πιθανότητα στρατηγικού επενδυτή για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Φαίνεται πως η γερμανική εταιρία Hochtief συμφώνησε στην είσοδο στρατηγικού επενδυτή, με ταυτόχρονη όμως διασφάλιση των συμφερόντων της.

Οι Γερμανοί ενημερώθηκαν και για ένα άλλο θέμα που τους αφορά άμεσα: την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να περικόψει άμεσα περίπου ένα δισεκατομμύριο από τις εξοπλιστικές δαπάνες.  Παράλληλα, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την πρόθεση της Ελλάδας να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων "μεγάλης διάρκειας" μέσα στο 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v