Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2010

Νηρέας: Ο «Γεωργιανός» και ο σκληρός πυρήνας...

Νηρέας: Ο «Γεωργιανός» και ο σκληρός πυρήνας...
«Ξεφόρτωσε» τις μετοχές του ο Παπαμαρκάκης στον Γεωργιανό του Linnaeus Fund και αυτό δεν φαίνεται να άρεσε καθόλου στη διοίκηση του Νηρέα.

Ο «Γεωργιανός» έδειξε ότι δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος «παίκτης»: Έχει λεφτά, έχει την απαιτούμενη υπομονή και έχει και στόχο, που δεν είναι άλλος από τη διπλή, ή και την τριπλή, συγχώνευση των μεγάλων δυνάμενων της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Και αν τα έχει «βρει» ήδη με τον Δία, τώρα επιτίθεται δυναμικά στον Νηρέα, την εταιρία η οποία είδε με περισσότερη επιφύλαξη από τις άλλες την… ουκρανική έφοδο.

Στην αρχή, το Linnaeus ξεκίνησε να αγοράζει από το ταμπλό και χθες άρχισε να αποκτά ποσοστά από τον λεγόμενο «χαλαρό πυρήνα» που φαίνεται να ήλεγχε ο πρόεδρος της εισηγμένης (και βασικότερος μέτοχός της) Αριστείδης Μπελλές.

Οι Μπελλές - Παπαμαρκάκης είχαν συνεργαστεί τόσο στην υπόθεση της Kego (απορροφήθηκε από τη Νηρεύς) όσο και στη νορβηγική Marine Farms, όπου αμφότεροι ρευστοποίησαν προ μηνός.

Η «ομάδα Μπελλέ» συνεχίζει να διατηρεί τον έλεγχο της εισηγμένης εταιρίας με ποσοστό μεταξύ του 30% και του 35%.

Ωστόσο, ζητούμενο παραμένει το αν ο «Γεωργιανός» θα επιχειρήσει να εισβάλλει στον «σκληρό πυρήνα» των βασικών μετόχων και φυσικά -αν το πράξει- το κατά πόσον αυτό θα μπορούσε να βρει ανταπόκριση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v