Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2010

Η ΡΑΕ και η… μουλωχτή προκήρυξη

Η ΡΑΕ και η… μουλωχτή προκήρυξη
Ονόματα πέφτουν στο τραπέζι για την αντικατάσταση των τεσσάρων από τα επτά μέλη της υπερδραστήριας ΡΑΕ (τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα), η θητεία των οποίων έληξε ή λήγει οσονούπω. Πέρα όμως από την ονοματολογία, και το διαφαινόμενο «παρασκήνιο» που συνοδεύει την επιλογή των νέων μελών, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ο τρόπος που το ΥΠΕΚΑ διάλεξε να προκηρύξει διαγωνισμό για τις θέσεις τους.

Για μια τόσο προβεβλημένη ανεξάρτητη αρχή, της οποίας οι αποφάσεις εν πολλοίς θα κρίνουν το ενεργειακό τοπίο της χώρας, ενόψει και της υιοθέτησης του τρίτου ενεργειακού πακέτου, το ΥΠΕΚΑ διάλεξε έναν μάλλον «μουλωχτό» τρόπο για να προκηρύξει την αντικατάσταση μελών, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με τις περιβόητες διαδικασίες «ανοιχτής διακυβέρνησης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Η προκήρυξη λοιπόν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά βρίσκεται καταχωρισμένη ανάμεσα στην ειδησεογραφία και στα δελτία Τύπου της 7ης Σεπτεμβρίου!

Το «μπέρδεμα» -τεχνικό ας υποθέσουμε- για τον πιθανό ενδιαφερόμενο είναι προφανές, αφού αν δεν του υποδείξουν πού να βρει τους όρους της προκήρυξης, θα χαθεί. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε βεβαίως και στον Τύπο, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά επιλέχθηκαν οι εφημερίδες «Εστία» και «Αυγή», οι οποίες -ας μας επιτραπεί να σχολιάσουμε- δεν είναι ακριβώς τα φύλλα εκείνα που αναζητά ένας τεχνοκράτης, υποψήφιος για μια θέση στη ΡΑΕ.

Σημειώνεται ότι ήδη έληξε η θητεία των κ. Μ. Ροβδάκη, καθηγητή στο ΕΜΠ, και Κ. Βλάχου, επίσης καθηγητή στο Alba, και αναμένουμε πολύ σύντομα την ανακοίνωση των αντικαταστατών τους από την υπουργό, κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Στις 26 Νοεμβρίου, δε, λήγει η θητεία των δύο αντιπροέδρων της Αρχής, κ. Μ. Θωμαδάκη και Θ. Πανάγου. Παραμένουν ο πρόεδρος κ. Ν. Βασιλάκος και τα μέλη κ. Γ. Κρεμλής και Δ. Ραχιώτης, καθώς η θητεία τους ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v