Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 19 2010

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Alpha, Nηρέα και αγορές ιδίων

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Alpha, Nηρέα και αγορές ιδίων
ΕΤΕ: Συνεχίζονται, αναφέρουν έγκυρες πηγές, οι ανακατατάξεις στη διοικητική πυραμίδα της «μεγάλης μας φίλης».

Αναμένονται, οσονούπω, συναινετικό ή συναινετικά διαζύγια και ήδη βολιδοσκοπούνται υποψήφιοι για την κάλυψη των θέσεων.

ALPHA BANK: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την αξιοσημείωτη αλλαγή σκυτάλης που διενεργείται στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank.

Εδώ και δέκα - δεκαπέντε ημέρες ένας αγοραστής μέσω της ίδιας χρηματιστηριακής «ματσάρει» στο ταμπλό μεγάλο ξένο που αποεπενδύεται.

Με πρόχειρους υπολογισμούς ο «παίκτης» έχει αγοράσει περί τα 7 εκατομμύρια μετοχές Alpha Bank. Περίπου το 1,3% δηλαδή του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Θέση ιδιαίτερα υψηλή, σε μια περίοδο ισχνών τζίρων για το Χ.Α.

Το σύνολο σχεδόν της παραπάνω θέσης το αγόρασε αντικρίζοντας μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών και μικρών αγοραπωλησιών στο ταμπλό ξένο τελικό επενδυτή που αποεπενδύεται.

Ο πωλητής χρησιμοποιεί την HSBC, ενώ ο αγοραστής εγχώρια μη τραπεζική ΑΧΕ, ιδιαίτερα δραστήρια τον τελευταίο καιρό τόσο στο ταμπλό όσο και στην επενδυτική τραπεζική.

Η αγορά εικάζει ότι πίσω από τις αγορές κρύβεται Έλληνας ή ελληνικών συμφερόντων εταιρία.

Εικασία που στηρίζεται στο ότι και τα στελέχη των ξένων brokers ψάχνουν να βρουν ποιος είναι ο αγοραστής μήπως τσιμπήσουν καμιά εντολή, καθώς και στο μυστήριο που συνοδεύει τις αγορές.

Υ.Γ. Ο μεθοδικός πωλητής μάλλον τελειώνει μετά και το χθεσινό πακέτο των 750 χιλ. μετοχών.

ΝΗΡΕΥΣ: Στην αντεπίθεση περνά η πλευρά του κ. Μπελλέ. Μετά την ανακοίνωση με την οποία, εμμέσως πλην σαφώς, εναντιωνόταν στη στόχευση της Linnaeus Capital για τριπλή συγχώνευση, άρχισαν και οι αγορές από το ταμπλό.

Εταιρία συμφερόντων του κ. Ν. Χαβιάρα, διευθύνοντος συμβούλου της Νηρεύς, αγόρασε 92.717 μετοχές, ενώ μικρότερες αγορές βγήκαν από την «παλαιά» φρουρά που πλαισιώνει τον κ. Μπελλέ.

Το κρίσιμο όμως είναι να αγοραστούν πακέτα μετοχών που κατέχονται από θεσμικά χαρτοφυλάκια και μετόχους μειοψηφίας ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να αυξήσει σημαντικά περισσότερο το ποσοστό της η Linnaeus.

Και σε αυτό το μέτωπο τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς όλοι πλέον ζητούν premium έναντι της τρέχουσας αποτίμησης.

Ο δε Γεωργιανός περιμένει να του χτυπήσουν την πόρτα για… αντιπροσφορές.


ΑΓΟΡΕΣ ΙΔΙΩΝ: Γιατί άραγε προχωρά σε αγορές ιδίων μετοχών η εταιρία Ευρωσύμβουλοι; Δικαιολογούνται αγορές όταν ο τίτλος έχει κερδίσει πάνω από 80% το τελευταίο δωδεκάμηνο (όταν ακόμη και η Εθνική Τράπεζα έχει πει τον... δεσπότη Παναγιώτη) και διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση γύρω στα 25 εκατ. ευρώ, τη στιγμή όπου τα αποτελέσματα εξαμήνου ήταν ελαφρά ζημιογόνα;

Τόση άνεση ρευστότητας έχει επίσης η Yalco όταν, την περίοδο κατά την οποία υλοποιεί πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και υποχρεώνεται σε μεγάλες ζημίες, δίνει μέρισμα και συνεχίζει να αγοράζει ίδιες μετοχές; 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v