Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2010

Τα μελανά σημεία στις σχέσεις κυβέρνησης-τρόικας

Τα μελανά σημεία στις σχέσεις κυβέρνησης-τρόικας
Κόντρα στο... κύμα χθες γράψαμε ότι δεν υπήρξε καμία «ξαφνική» εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα λόγω του άρθρου της Λούκας Κατσέλη στο «Βήμα της Κυριακής».

Αντιθέτως, οι ενστάσεις των ελεγκτών ήταν εμφανείς από την πρώτη μέρα και οι πιέσεις αφορούσαν στις σημαντικές καθυστερήσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών (εργασία και υγεία) και στην υστέρηση των εσόδων.

Η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας ήρθε και πάλι διά στόματος Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Γιατί σκάλωσε η διαπραγμάτευση;» ρώτησε ο Κ. Παπούλιας. «Δεν σκάλωσε, υπάρχουν μια σειρά ζητήματα τα οποία είναι δύσκολα και χρειάζονται διαπραγμάτευση» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

Τα μελανά σημεία των επόμενων δύο μηνών αναμένεται να υπογραμμίσουν σήμερα οι αξιωματούχοι της τρόικας στη συνέντευξη Τύπου. Πάντως, ένας εξ αυτών διερωτάτο μεγαλοφώνως χθες βράδυ «πώς είναι δυνατό να θεωρούσε η κυβέρνηση ότι οι μετατάξεις στον δημόσιο τομέα δεν θα θεωρηθούν νέες προσλήψεις».

Όπως είπε, οι μετατάξεις θα συνοδεύονται με νέο εργασιακό καθεστώς, νέο μισθό, νέα ατομική σύμβαση και όρους εργασίας και συνεπώς θεωρούνται νέες προσλήψεις.

«Το έχουμε συμφωνήσει από το καλοκαίρι», έλεγε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v