Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 3 2010

F-F: Η πρεμούρα για συγχώνευση και το Χονγκ Κονγκ

F-F: Η πρεμούρα για συγχώνευση και το Χονγκ Κονγκ
Έγκριση της συγχώνευσης των ΚΑΕ - Folli Follie - Elmec Sport ήδη από την πρώτη γενική συνέλευση (έχει οριστεί για την προσεχή Δευτέρα) ακούμε ότι επιθυμεί η διοίκηση του ομίλου.

Η πρεμούρα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, οφείλεται στον «ώριμο» σχεδιασμό για την εισαγωγή θυγατρικής ή και ολόκληρου του τομέα Άπω Ανατολής στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Αν επιλεγεί η δεύτερη λύση, τότε η διαδικασία απαιτεί χρόνο, καθώς πρέπει να διενεργηθεί ευρεία αναδιάρθρωση της δομής του ομίλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτω από την εταιρία που θα εισαχθεί στο Χονγκ Κονγκ εξετάζεται να περάσει όλη η δραστηριότητα της Άπω Ανατολής, με ανοιχτό το ενδεχόμενο του τι θα γίνει με την Ιαπωνία.

Πρόκειται για τον πιο δυναμικό τομέα του ομίλου, με πωλήσεις στο 9μηνο 175 εκατ. ευρώ (το 61% των ενοποιημένων πωλήσεων), ενώ η Ιαπωνία στο αντίστοιχο διάστημα εμφάνισε πωλήσεις 30 εκατ. ευρώ.

Αν όντως ο σχεδιασμός προχωρήσει, τότε ο όμιλος θα ενισχύσει την κεφαλαιακή του δομή με την άντληση νέων κεφαλαίων και θα αποκτήσει μεγαλύτερη ευχέρεια για μείωση δανεισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v