Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2010

ΕΥΔΑΠ: Οι big business μεταξύ Γαλλίας και… Λιβύης

ΕΥΔΑΠ: Οι big business μεταξύ Γαλλίας και… Λιβύης
Μεταξύ Γαλλίας και… Λιβύης μαθαίνουμε ότι κινείται ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μπάρδης.

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, εντός της εταιρίας διακινούνται πληροφορίες ότι τα ταξίδια του συνδυάζονται με επισκέψεις στη… Veolia, την πολυεθνική διαχείρισης υδάτων, της οποίας ήταν στέλεχος επί χρόνια.

Κι αυτό παρότι ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι έφυγε διότι δεν του άρεσαν οι… «αποικιακές» πρακτικές της.

Όσο για τη Λιβύη, το περιβάλλον του αφήνει να διαρρεύσει εντός της εταιρίας ότι επίκειται συμφωνία με την κυβέρνηση της αραβικής χώρας για την… εκπαίδευση στελεχών της στην Ελλάδα.

Με αυτήν μάλιστα την αιτιολογία, μας λένε, προωθείται και η μετεγκατάσταση του Εκπαιδευτικού Κέντρου της ΕΥΔΑΠ σε άλλη τοποθεσία, ώστε να είναι κοντά σε… ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν η εκπαίδευση των Λίβυων θα γίνεται στα… αραβικά (οπότε υποθέτουμε θα χρειαστούν εντατικά μαθήματα αραβικής στο προσωπικό), στα αγγλικά ή στην… εσπεράντο.

Για να σοβαρευτούμε, όμως, υπάρχουν και πληροφορίες που λένε ότι υπάρχει σχέδιο έως και για τη συγκρότηση θυγατρικής εταιρίας με σημαντικό αριθμό προσωπικού και υψηλότατο budget, προκειμένου να υλοποιηθούν οι συμφωνίες με τους Λίβυους.

Ποιες συμφωνίες; Έλα ντε! Ουδείς έχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ γι' αυτήν τη «στρατηγική επέκταση» στη… Λιβύη, παρότι είναι και εισηγμένη.

Υ.Γ.: Και σε σχέση με την προς το παρόν «νεφελώδη» υπόθεση της Λιβύης, πάνω στο όνομα της… Veolia πέφτουμε, σε βαθμό αδικαιολόγητο.

Τι ακριβώς τρέχει;

Διότι ένα είναι το σίγουρο: εδώ και αρκετά χρόνια η Veolia «καίγεται» να μπει στην Ελλάδα, αλλά -επί εποχής Μπάρδη, βεβαίως, που ήταν τότε σχεδόν «καθ' ύλην αρμόδιος» για λογαριασμό της γαλλικής πολυεθνικής- δεν τα κατάφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v