Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2010

Alapis: Και τώρα τι;

Alapis: Και τώρα τι;
Χωρίς καμία δημοσιότητα πλην της νομικά επιβεβλημένης έγινε η αλλαγή φρουράς στην Alapis. Καμία επίσημη εξήγηση, καμία αιτιολόγηση. Δεν γνωρίζουμε αυτήν τη στιγμή αν ο νέος βασικότερος μέτοχος, ο άγνωστος στην Ελλάδα Βουλγαροϊρακινός κ. Al Jebouri, προτίθεται να γνωστοποιήσει πώς θα κινηθεί.

Είναι σαφές, ωστόσο, ότι η αποχώρηση Λαυρεντιάδη από το μετοχικό προσκήνιο (το 6,1%, που προς το παρόν τουλάχιστον κρατά, είναι ελάχιστο ως ποσοστό) δεν έγινε θετικά αποδεκτή από την αγορά, παρότι ο ίδιος -τυπικά- είχε αποστασιοποιηθεί από τη διοίκηση της εταιρίας, εδώ και καιρό.

Η πτώση της τιμής της μετοχής, χθες, μάλλον τα λέει όλα.

Ο ίδιος ο κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να περνά περισσότερο χρόνο στο Λονδίνο (όπου από καιρό βρίσκεται η οικογένειά του), εξακολουθεί όμως να διατηρεί συμφέροντα στην Ελλάδα, με κύρια παραδείγματα την Proton Bank και τα Λιπάσματα (ΒΦΛ).

Για τους μετόχους όμως της Alapis μένει η πικρή γεύση από την αβυσσαλέα πτώση της τιμής της μετοχής, η έκπληξη γι' αυτήν την αλλαγή (που γίνεται μέσω αγοραπωλησίας εταιριών, με αποτέλεσμα να μη γνωστοποιείται το τίμημα) και ένα μεγάλο ερώτημα.

Και τώρα τι;

Είναι σχεδόν βέβαιο πάντως ότι ο κ. Λαυρεντιάδης δεν θεώρησε σκόπιμο να ελαχιστοποιήσει τη συμμετοχή του, εκτιμώντας ότι έτσι θα… χάσει λεφτά. Η μέχρι τώρα πορεία του είναι ασφαλής ένδειξη γι' αυτό.

Η οικονομική κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, ενώ οι «θεσμικές» αλλαγές στον χώρο των φαρμάκων, που επιδρούν τόσο στην τιμολόγηση όσο και στην κατανάλωση, επέρχονται με ταχύτητα. Όσο για τα δεδομένα στο τραπεζικό σύστημα, είναι γνωστά σε όλους.

Δεδομένης της κατάστασης, ο νέος βασικός μέτοχος που εμφανίστηκε, ο κ. Al Jebouri, μάλλον θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του σύντομα. Και οι πρώτοι που θα μάθουν τα σχέδιά του είναι σχεδόν σίγουρα οι… τραπεζίτες οι οποίοι χρηματοδοτούν το σχήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v