Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2011

Το σύγχρονο… «θαύμα» της Imperio!

Το σύγχρονο… «θαύμα» της Imperio!
Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και συμμετοχή των παλαιών μετόχων ανακοίνωσε προχθές η Imperio: μία νέα για κάθε μία παλαιά μετοχή προς 0,35 ευρώ το κομμάτι.

Μόνο που κατά την ημερομηνία της ανακοίνωσης ο τίτλος ήταν διαπραγματεύσιμος μόλις στα 29 λεπτά (κοντά 20% πιο κάτω από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών) και χθες μάλιστα υποχώρησε στα 26 ευρωλεπτά (γύρω στο 25% χαμηλότερα από την τιμή διάθεσης).

Άρα, λοιπόν, αν δεν βελτιωθεί μέσα στους επόμενους μήνες η εικόνα της μετοχής στο ταμπλό του Χ.Α., τότε η κάλυψη της έκδοσης των 10,86 εκατ. ευρώ (μεγαλύτερη από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρίας) φαντάζει πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Γιατί, πέρα από το 45% των βασικών μετόχων που έχει δεσμευτεί ότι θα συμμετάσχει, είναι μεγάλο ζήτημα αν θα ακολουθήσει η μειοψηφία του 55%.

Άρα, λοιπόν, από τα 10,86 εκατ. της έκδοσης, τα «σίγουρα» είναι λιγότερα από 5 εκατ., εκτός αν προκύψει έτερος επενδυτής.

Κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτό το δεδομένο και πάμε να δούμε πού προορίζεται να κατευθυνθούν τα συγκεκριμένα κεφάλαια.

Σύμφωνα λοιπόν με τη διοίκηση της Imperio, έως 2,5 εκατ. πάνε για κεφάλαια κίνησης, έως 3,7 εκατ. για μείωση δανεισμού και έως 4,6 εκατ. για υλοποίηση επενδύσεων.

Σε ποιες επενδύσεις; «Για επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια μέσω και στρατηγικών συμμαχιών επιλεγμένων εξαγορών εταιριών και στοιχείων ενεργητικού δικτύων κ.λπ., στην ευρύτερη περιοχή Ελλάδας - Βαλκανίων όσο και σε περιοχές γεωστρατηγικής σημασίας (ΝΑ. Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Άπω Ανατολή)»…

Δηλαδή, με λιγότερα από 4,6 εκατ. ευρώ η Imperio θα επενδύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης(!) από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μεσόγειο και από τη Μέση έως και την Άπω Ανατολή…

Υ.Γ. 1: Αν θυμηθούμε τώρα αυτό που είπαμε παραπάνω (ότι δύσκολα θα μαζευτεί πάνω από το 50% της έκδοσης), τότε είναι ζήτημα αν θα μιλάμε για επενδύσεις 2 - 2,5 εκατ. ευρώ…

Υ.Γ. 2: Δεν πρόκειται να γίνει γενική συνέλευση που θα εγκρίνει την αύξηση κεφαλαίου, καθώς η Γ.Σ. του περυσινού Μαρτίου είχε εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ. της εταιρίας να προχωρεί σε αυξήσεις κεφαλαίου για πέντε χρόνια.

Υ.Γ. 3: Πέρυσι, είχε αναγγελθεί μετατρέψιμο σε μετοχές ομολογιακό δάνειο με παραίτηση των παλαιών μετόχων, αλλά τελικά η έκδοση ναυάγησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v