Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 18 2011

www.ΑγοράστεΕλληνικάΝησιά.com!

www.ΑγοράστεΕλληνικάΝησιά.com!
Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση να διαψεύσει ότι ίσως χρειαστεί να πουλήσουμε εθνική περιουσία για να ξεπληρώσουμε τα ξένα δάνεια, και το επιχειρηματικό πνεύμα είχε ήδη βρει τον τρόπο του να διαφημίσει τη μοναδική ευκαιρία που παρουσιάζει η κρίση χρεών για όσους θέλουν να αποκτήσουν ένα «κομμάτι» Ελλάδας.

Την «ευκαιρία» παρουσιάζει μια ιστοσελίδα που εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα, μέσα στις τελευταίες 2 - 3 ημέρες. Ονομάζεται www.buygreekislands.com και είναι αφιερωμένη «στους λάτρεις της κουλτούρας των ελληνικών νησιών και στους εραστές της Ελλάδας γενικότερα».

Εννοείται ότι η ιστοσελίδα είναι στολισμένη με τους πασίγνωστους μαιάνδρους και τα γαλανόλευκα καραβάκια που συνοδεύουν την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Την παρουσίασή της βρήκαμε στην αμερικανική εφημερίδα «San Francisco Chronicle», που προτρέπει τους αναγνώστες «να αγοράσουν ένα κομμάτι παράδεισο», ή «ένα κομμάτι Ιστορίας» κ.λπ.

Μέσα από το σάιτ, ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει «έναντι 50 δολαρίων το πολύ» σε αγορά παραλιακής γης στους Λειψούς, το πανέμορφο νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για μικρά τμήματα (ακαθόριστο το μέγεθός τους) σε οικόπεδο που «βλέπει» το Αιγαίο (περιλαμβάνεται φωτογραφία). Αν και δεν επιτρέπεται η δόμηση στην περιοχή, «είναι μια μοναδική ευκαιρία για αγορά ενός κομματιού της πολιτιστικής, φιλοσοφικής και θρησκευτικής ιστορίας», αναφέρεται στην μπροσούρα.

«Θέλετε να κάνετε ένα μοναδικό δώρο σε κάποιον που συμμερίζεται την αγάπη σας για την Ελλάδα; Θέλετε να προσφέρετε το τέλειο επιχειρηματικό δώρο; Μήπως θέλετε να διατυμπανίσετε την αγάπη σας για την Ελλάδα, αγοράζοντας ένα κομμάτι της; Σε κάθε περίπτωση, είστε στον σωστό δρόμο!».

Αυτά αναφέρονται στο διαφημιστικό για την αγορά, η οποία περιλαμβάνει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα:

• Κορνιζαρισμένο Certificate of Beneficial Ownership.
• Trust Agreement που παρουσιάζει τις λεπτομέρειες της επένδυσης.
• Κανόνες και Ρυθμίσεις για την Αγορά.
• Σκηνική άποψη του οικοπέδου σε φωτογραφία 8,5x11.

Φάρσα ή πραγματικότητα; Ο Χαμαιλέων δεν αγόρασε ακόμη κομμάτι ελληνικής γης για να αράζει, ώστε να σας πει με σιγουριά. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μια έξυπνη επιχειρηματική ιδέα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v