Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2011

Σφηνάκια για ΙΚΕΑ, ΑΣΤΑΚ και τραπεζίτη

Σφηνάκια για ΙΚΕΑ, ΑΣΤΑΚ και τραπεζίτη
IKEA: Η κατακόρυφη αύξηση της τιμής της βενζίνης, σε συνδυασμό με τα διόδια της Αττικής Οδού, έκαναν το… θαύμα τους και έτσι σήμερα το (νεότερο) κατάστημα της ΙΚΕΑ στον Κηφισό έχει ξεπεράσει σε επισκεψιμότητα το (παλαιότερο) κατάστημα της ίδιας εταιρίας στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό της κρίσης; Ότι οι επισκέπτες στα ΙΚΕΑ δεν μειώθηκαν το 2010.

Απλώς, η μείωση των συγκρινόμενων πωλήσεων κατά 9% οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έμφαση που δίνουν οι καταναλωτές σε προϊόντα χαμηλότερου κόστους. 


Αlpha Aστικά Ακίνητα: Σημαντικά τα κέρδη της Alpha Αστικά Ακίνητα για το 2010 (3,6 εκατ. ευρώ, έναντι 4 εκατ. το 2009) και διατήρηση του κύκλου εργασιών στα ίδια επίπεδα με αυτά της προηγούμενης χρήσης (στα 12,5 εκατ. ευρώ).

Προς τι λοιπόν η απόφαση της διοίκησης περί μη διανομής μερίσματος, την ώρα όπου η εισηγμένη όχι μόνο είναι κερδοφόρος, αλλά επιπλέον της «περισσεύει» και ρευστότητα πολλών εκατ. ευρώ;

Έχει άραγε κάτι στα υπόψη η διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας;

Υ.Γ.: Να σημειωθεί ότι η ΑΣΤΑΚ συγκαταλέγεται στις λίγες εταιρίες του Χ.Α. που εδώ και χρόνια είχαν ως πολιτική τη διανομή υψηλού μερίσματος.

Wind: Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Wind Eλλάς είναι πλέον ο τραπεζίτης Άνθιμος Θωμόπουλος, Deputy CEO της Εθνικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v