Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 8 2011

H Moody΄s, η έκπληξη & το timing της υποβάθμισης

H Moody΄s, η έκπληξη & το timing της υποβάθμισης
«Η υποβάθμιση έπρεπε να ήταν αναμενόμενη, αφού ο οίκος Μoody's είχε δώσει τον Δεκέμβριο δύο μήνες διορία προκειμένου να υπάρξει βελτίωση στα δημόσια οικονομικά», ανέφερε στο Εuro2day υψηλά ιστάμενος παράγοντας της Κομισιόν.

Ο αξιωματούχος σχολίασε ότι η αιτιολογία για την υποβάθμιση στηρίζεται εν πολλοίς στα ευρήματα της τελευταίας έκθεσης της τρόικας (έσοδα, στόχοι, προσαρμογή και εκτιμήσεις για χρέος), γι' αυτό η Ε.Ε. δεν μπορεί «να πει πολλά».

Όσο για τον χρόνο ανακοίνωσης της υποβάθμισης, ο αξιωματούχος αναφέρει ότι «δεν εκπλήσσεται», καθώς οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης προχώρησαν στις προηγούμενες υποβαθμίσεις για την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία λίγες μέρες έως και ώρες πριν από συνόδους κορυφής της Ε.Ε.

Στόχος να πιέσουν τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποφασίσουν για τη λύση-πακέτο.

Επίσης, μεγαλοεπενδυτής από το Λονδίνο ανέφερε στο Εuro2day ότι στέλεχος του οίκου αξιολόγησης ενημέρωσε για τις προθέσεις του τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν συνέφαγαν, στο εστιατόριο «Nobu» πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το πρόγραμμα «θα πετύχει», όμως, όπως μας λέχθηκε, «δεν φάνηκε να κατανοεί ότι οι οίκοι αξιολόγησης θα προχωρήσουν στις υποβαθμίσεις, οι οποίες στοχεύουν στην προστασία των πελατών τους»...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v