Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2011

ΕΛΠΕ: Το επίδομα γαλοπούλας και η… ταμπακιέρα

ΕΛΠΕ: Το επίδομα γαλοπούλας και η… ταμπακιέρα
Την περικοπή επιδομάτων έχει προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Ελληνικά Πετρέλαια στους εργαζομένους του ομίλου.

Και παρότι οι προβολείς της δημοσιότητας έχουν επικεντρωθεί στο επίδομα γαλοπούλας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, Χριστούγεννα και Πάσχα, το καυτό θέμα της ατζέντας περικοπών είναι οι 17,7 μισθοί ετησίως.

Οι εργαζόμενοι του ομίλου πέτυχαν, όταν η Ελληνικά Πετρέλαια ετοιμαζόταν να διαβεί το κατώφλι του Χρηματιστηρίου, να λάβουν πριμ παραγωγικότητας.

Το οποίο μέσω των συλλογικών συμβάσεων ενσωματώθηκε στη μισθοδοσία. Έτσι έφτασαν να λαμβάνουν 17,7 μισθούς τον χρόνο. Σήμερα, το μέσο μισθολογικό κόστος του ομίλου ανά εργαζόμενο διαμορφώνεται σε περίπου 65 χιλιάδες ευρώ.

Η διοίκηση προτείνει το παραπάνω πριμ να καταργηθεί, προκειμένου να εξοικονομηθούν δαπάνες. Αν η πρότασή της περάσει, τότε η ετήσια εξοικονόμηση για τον όμιλο εκτιμάται, από αναλυτές, ότι θα ανέλθει σε 27 εκατ. ευρώ.

Και ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η θετική επίδραση στα καθαρά κέρδη, που εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν κατά περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Πολλά τα λεφτά, ακόμη και για την κερδοφόρο Ελληνικά Πετρέλαια, και μεγάλο το δέλεαρ για τους μετόχους…

Μπροστά σε αυτά, ποιος νοιάζεται για το επίδομα γαλοπούλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v