Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2011

Οκτώ μήνες φαγούρα για τα... ψάρια

Οκτώ μήνες φαγούρα για τα... ψάρια
Ούτε καν τα ψάρια βαθιάς καταψύξεως δεν αντέχουν τόσον καιρό στον πάγο. Πόσο δε μάλλον τα ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, τα οποία ήταν στην «κατάψυξη» περισσότερους από 8 μήνες.

Γιατί τόσο χρόνο χρειάστηκε για να καθαρογραφεί, να κοινοποιηθεί και να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών από την ημέρα όπου εκδόθηκε.

Και για να ακριβολογούμε, η απόφαση υπ. αριθ’ 492/VΙ/2010, σύμφωνα με την οποία η ΕΠΑΝΤ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 677.885 ευρώ στις εταιρίες Νηρεύς, Σελόντα, Δίας, ΕΛΙΧΘ και Καλλιέργειες Υδρόβιων Οργανισμών, εκδόθηκε στις 23 Ιουνίου του 2010, γνωστοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2011, ενώ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 358) στις 8 Μαρτίου.

Πρόστιμο, πάντως, το οποίο απέχει αρκετά από το πρόστιμο που θα κληθούν να καταβάλουν οι εν λόγω επιχειρήσεις σε περίπτωση συνέχισης ή επανάληψης της διαπιστωθείσας παράβασης για τον κλάδο.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΑΝΤ, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην 32 σελίδων απόφασή της, απειλεί τις εταιρίες με πρόστιμο συνολικού ύψους 16.017 εκατ. ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v