Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 1 2011

"Καμπάνα" επιτήρησης χτυπά για 27 εισηγμένες!

Καμπάνα επιτήρησης χτυπά για 27 εισηγμένες!
Ηχηρότερες από κάθε άλλη φορά θα είναι την ερχομένη εβδομάδα οι καμπάνες της επιτήρησης για τους τίτλους των εισηγμένων εταιριών.

Η ολοκλήρωση δημοσίευσης οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης 2010 έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση: Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, 27 εισηγμένες εταιρίες παρουσιάζουν ζημίες μεγαλύτερες του 30% των ιδίων κεφαλαίων τους και σε περίπτωση όπου δεν προβούν σε πρόσκληση γενικής συνέλευσης με θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα μεταφερθούν αυτομάτως σε καθεστώς επιτήρησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως, με βάση τα λοιπά κριτήρια που αφορούν στην επιτήρηση, ο παραπάνω αριθμός αυξάνει περαιτέρω.

Η θέση της διοίκησης του Χ.Α. έχει εκφραστεί με απόλυτη σαφήνεια και είναι αυτή που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω κατηγορία θα διευρυνθεί αισθητά από την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα στελέχη του Χρηματιστηρίου έχουν κάνει λόγο για απαρέγκλιτη τήρηση του Κανονισμού του Χ.Α., ο οποίος στην παρούσα φάση... στέλνει πολλές εισηγμένες σε "δύσκολες" κατηγορίες, "ωστόσο δεν είναι δέουσα και προφανώς δεν βοηθάει ουσιαστικά την αγορά η συνεχής αλλαγή κριτηρίων βάσει των εκάστοτε γενικότερων συνθηκών".

Για να το ερμηνεύσουμε εμείς πιο... λαϊκά, δεν γίνεται να καταντούν οι θεσμοί "ρόμπα ξεκούμπωτη" και μάλιστα "σε μία νύχτα", επειδή ο τάδε ή ο δείνα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά θέματα. 

Ειδικά δε το Χρηματιστήριο, που "ζει" με τους ξένους επενδυτές και κρατιέται με νύχια και με δόντια στις ανεπτυγμένες αγορές. 

Όπως και να έχει, η στήλη θυμίζει πως στις 7 Απριλίου θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου προκειμένου να ανακοινώσει όλες τις αλλαγές στις κατηγορίες μετοχών. Μόνο οι ανακοινωθείσες επιτηρήσεις θα ισχύσουν αμέσως, δηλαδή από τη συνεδρίαση της 8ης Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v