Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2011

Σφηνάκια για Alpha, ΕΤΕ και stress tests

Σφηνάκια για Alpha, ΕΤΕ και stress tests
ALPHA BANK: Κατά 3% επιδιώκει να περιορίσει τα έξοδά της φέτος η Alpha Bank συνεχίζοντας το πρόγραμμα μείωσης του λειτουργικού κόστους που εφαρμόζει την τελευταία διετία.

Η τράπεζα αναμένει ελάφρυνση του ασφαλιστικού κόστους από την έναρξη λειτουργίας από την 1η/1/2011 του ομαδικού ασφαλιστηρίου που δημιούργησε με την ΑΧΑ και στο οποίο εντάχθηκαν, ήδη, περί τους 1.700 εργαζομένους.

Στο ομαδικό μπορούν να ενταχθούν όσοι εκ των εργαζομένων της τράπεζας έχουν προσληφθεί από 1/1/1993 ως 31/12/2004 και ήταν ασφαλισμένοι για Πρόνοια στο ΤΑΠ καθώς και όσοι προσλήφθηκαν από 1/1/2005 ως σήμερα και υπάγονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Υ.Γ. Παρουσιάσεις προχθές στο Λονδίνο.

ΕΤΕ - GOLDMAN SACHS: Το σορτάρισμα της μετοχής της Εθνικής από πελάτες της Goldman Sachs θεωρούν οι χρηματιστές ως βασικό υπεύθυνο της χθεσινής αποτυχίας ανοδικής αντίδρασης στο Χ.Α.

Ο ξένος οίκος άνοιξε σημαντικές -για τον ρηχό τζίρο- νέες ανοικτές θέσεις πώλησης στην ΕΤΕ, βγαίνοντας την ίδια στιγμή long στον τίτλο της Alpha. Το σορτάρισμα στην Εθνική πίεσε τη μετοχή σε χαμηλό μήνα. 

Προφανώς έπαιξε ρόλο και η νέα υποβάθμιση της Πορτογαλίας, κατά μία βαθμίδα, από τη Moody's.

STRESS TESTS: Καμία ιδιαίτερη ανησυχία δεν υπάρχει στο τραπεζικό σύστημα για τις επιπτώσεις των νέων stress tests στην κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

Και αυτό γιατί, όπως προέκυψε μετά την παροχή αναλυτικών διευκρινίσεων από την ΕΒΑ, στις ασκήσεις προσομοίωσης δεν περιλαμβάνονται νέα αυστηρότερα κριτήρια για υποκατάσταση ρευστότητας σε κόστος αγοράς.

Επομένως, δεν θα προκύψει νέα κεφαλαιακή επιβάρυνση, κάτι που φοβόταν η αγορά, καθώς πρόκειται για «καθαρά» τεστ κοπώσεως κεφαλαιακής επάρκειας.

Με τη διαφορά, σε σχέση με τα περυσινά, ότι θα μετρήσουν τις αντοχές των βασικών εποπτικών κεφαλαίων (Core Tier I).
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v