Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 3 2011

Το BHMA & η «αποκατάσταση» αλήθειας για MIG-ΥΓΕΙΑ

Το BHMA & η «αποκατάσταση» αλήθειας για MIG-ΥΓΕΙΑ
Σε «παραδρομή», και σε πηγές που θεωρήθηκαν αξιόπιστες αλλά δεν ήταν, αποδίδει το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» δημοσιεύματα που είχε κάνει το ίδιο αλλά και το καθημερινό «ΒΗΜΑ» για τη Marfin Investment Group και τον όμιλο ΥΓΕΙΑ, τον Οκτώβριο του 2010.

Στο προχθεσινό δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης, στη σελίδα Α47 με τίτλο «Αποκατάσταση ανακριβών δημοσιευμάτων», τόσο η εφημερίδα όσο και ο συντάκτης των δημοσιευμάτων παραδέχονται ότι «σε αντίθεση με τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου (σ.σ. ο οποίος, θυμίζουμε εμείς, είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και βουλευτής!), ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη της εφημερίδας ή του συντάκτη των δημοσιευμάτων γεγονός που να δημιουργεί οποιαδήποτε υπόνοια σε βάρος του κ. Βγενόπουλου ή της εταιρίας Μarfin Investment Group ή συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών του ομίλου της, για παράνομες ή παράτυπες δραστηριότητες σε σχέση με την εξαγορά του ΟΤΕ και της Ολυμπιακής».

«Κάθε αντίθετη προς τα ανωτέρω προηγούμενη τοποθέτηση της εφημερίδας μας», σημειώνεται στο κείμενο, «αποδίδεται σε παραδρομή».

Επίσης, η εφημερίδα ξεκαθαρίζει ότι από «νεότερη ενδελεχή έρευνα» της ίδιας και του συντάκτη της «προέκυψε χωρίς αμφιβολία ότι, σε αντίθεση με τα αναφερθέντα στα ως άνω δημοσιεύματα, ο κ. Ν. Παπανδρέου προσεκλήθη από τη διοίκηση του "Υγεία" να παραστεί σε μία σημαντική εταιρική εκδήλωση του ομίλου Μarfin Investment Group, ήτοι στα επίσημα εγκαίνια του Νοσοκομείου "Υγεία" στα Τίρανα, ως πρόσωπο με κύρος και με έντονη παρουσία στην πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου, χωρίς η ενέργεια αυτή να ενέχει οιανδήποτε σκοπιμότητα, και ότι ο κ. Ν. Παπανδρέου ουδέποτε προέβη σε οιανδήποτε απαξιωτική, προσβλητική ή μειωτική της τιμής του κ. Βγενόπουλου δήλωση, όπως άλλωστε προκύπτει και από την επιστολή του ιδίου του κ. Ν. Παπανδρέου».

Τα αρχικά δημοσιεύματα της εφημερίδας είχαν τίτλους όπως «Πυρά κατά του Ν. Παπανδρέου για την εμφάνισή του στην Αλβανία», «Ο κ. Ν. Παπανδρέου αναστατώνει το ΠαΣοΚ» και «Οι μυστικές αποστολές του κ. Ν. Παπανδρέου».

Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Η εφημερίδα μας και ο συντάκτης των δημοσιευμάτων δεν είχαν καμία πρόθεση να βλάψουν τη φήμη και την επαγγελματική πίστη του Νοσοκομείου "Υγεία" ή του ομίλου Μarfin Investment Group ούτε την τιμή και την υπόληψη του προέδρου του ομίλου κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος όσο και οι ιθύνοντες της εφημερίδας ενήργησαν καλόπιστα με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης στηριζόμενοι σε πληροφορίες που προέρχονταν από πηγές που θεωρούσαν αξιόπιστες».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v