Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 10 2011

"Χιονοστιβάδα" τα λουκέτα στην αγορά

Χιονοστιβάδα τα λουκέτα στην αγορά
Στα πρωτοδικεία της χώρας παίζεται η τελευταία πράξη των επιχειρήσεων που, αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, αναζητούν μέσω του άρθρου 99 προστασία από τους πιστωτές τους, ενώ αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι αιτήσεις πτωχεύσεων.

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα συγκεντρωτικά στοιχεία για το πόσες και ποιες εταιρίες κατεβάζουν ή έχουν κατεβάσει ήδη ρολά στο τετράμηνο (στο Q1 διαγράφηκαν 14.934), μια βόλτα από τα δικαστήρια της Ευελπίδων είναι ενδεικτική του κλίματος στην αγορά.

Χαρακτηριστικά, μόνο την Τετάρτη 4 Μαΐου, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκαν περισσότερες από 60 υποθέσεις αιτήσεων συνδιαλλαγής και πτωχεύσεων, μεταξύ των οποίων αυτές της Γλου και της Caramel, ενώ παίχτηκε και η τελευταία πράξη στο σίριαλ της Atlantic.

Μάλιστα, η αλυσίδα, λίγη ώρα μετά την κατάθεση της έκθεσης-αίτησης από τον μεσολαβητή για την κήρυξη πέρατος της διαδικασίας συνδιαλλαγής της, λόγω μη επίτευξης συμφωνίας συνδιαλλαγής, καθώς μόλις το 6,2% των προμηθευτών συναίνεσε (απαιτείται ποσοστό 51%), προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καταθέτοντας δήλωση παύσης πληρωμών.

Η αίτηση συνεπάγεται, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι, αίτηση πτώχευσης από την πλευρά της αλυσίδας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v