Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 11 2011

Μέτκα: Το ιδιότυπο καλωσόρισμα των μικρομετόχων

Μέτκα: Το ιδιότυπο καλωσόρισμα των μικρομετόχων
Καλωσορίζουμε αυτούς που θα πληρώσουν 40 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο. Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε το προεδρείο της γενικής συνέλευσης της Μέτκα, τους μετόχους της.

Το ιδιότυπο «καλωσόρισμα» προκάλεσε ερωτήσεις εκ μέρους μικρομετόχων, για ποιο λόγο η εταιρεία δεν ακολούθησε τη «συνταγή» άλλων εταιρειών που μέσω της μείωσης κεφαλαίου, επέστρεψαν στους μετόχους ποσοστό του ποσού που θα λάμβαναν ως μέρισμα.

Η απάντηση του προέδρου της εταιρείας Γιάννη Μυτιληναίου ήταν πρώτον, ότι το όφελος ως προς την φορολογική επιβάρυνση θα ήταν πολύ μικρό, και δεύτερον ότι η εταιρεία δεν είχε αδιάθετα κέρδη από προηγούμενες χρήσεις, όπως συνέβη με κάποιες εταιρείες.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο επικεφαλής της Μετκα, βρήκε την ευκαιρία να τονίσει ότι η καταβολή του φόρου αποτελεί εν μέρει και ανταπόδοση της συνεισφοράς του Δημοσίου στα έργα που εκτελεί η Μέτκα στο εξωτερικό.

Εκτός του ότι αποτελεί στρατηγική απόφαση της εταιρείας, για την ώρα τουλάχιστον να διατηρήσει την έδρα της στην Ελλάδα.

Απλώς να θυμίσουμε ότι το 90% του ανεκτέλεστου των 2,2 δις. ευρώ, της κατασκευαστικής, είναι στο εξωτερικό και κυρίως στην Εγγύς και Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v