Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2011

Σφηνάκια για EUROBANK, ΑΤΕ- ΤΠΔ, δανεισμό τίτλων

Σφηνάκια για EUROBANK, ΑΤΕ- ΤΠΔ, δανεισμό τίτλων
ΤΠΔ - Επιστροφή κεφαλαίου: Έπρεπε να περάσουν μερικοί μήνες για να λυθεί το… μυστήριο. Στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν θα συμμετάσχει απευθείας.

Θα καταθέσει όμως τον οβολό του στον… μπεζαχτά του Δημοσίου.

Το οποίο Δημόσιο πέραν των 675 εκατ. ευρώ που θα τα βάλει και θα τα πάρει πίσω, καθώς η ΑΤΕ θα επαναγοράσει προνομιούχες αντίστοιχου ποσού, θα πρέπει να βάλει στην αύξηση τουλάχιστον ακόμη 345 εκατ. ευρώ.

Και αν υπάρξουν, όπως είναι πιθανόν, αδιάθετες πιθανώς να βάλει και άλλα.
Για να καλύψει μέρος των παραπάνω χρημάτων θα διενεργηθεί επιστροφή κεφαλαίου από το ΤΠΔ και το μέρισμα θα το εισπράξει ολόκληρο ως κάτοχος του 100% το ελληνικό δημόσιο.

Eurobank - Διαχείριση κεφαλαίου: Ακούμε ότι επανέρχεται στο τραπέζι η ιδέα συγχώνευσης των EFG Asset Management και EFG ΑΕΔΑΚ.

Η ιδέα είχε συζητηθεί προ έτους περίπου και προέβλεπε «δίδυμη» κορυφή στη νέα εταιρία, τη διατήρηση δηλαδή δύο διευθυνόντων συμβούλων. Τότε δεν προχώρησε, καθώς προκρίθηκαν αποδοτικότερες σε εξοικονόμηση λύσεις.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι προέχουν η σύζευξη του υπό διαχείριση ενεργητικού και οι οικονομίες κλίμακος που θα επέλθουν…

Δανεισμός τίτλων: Σημαντικός δανεισμός μετοχών Eurobank υπήρξε χθες από το pool της ΕΤΕΣΕΠ. Οι επενδυτές δανείστηκαν περίπου 1 εκατ. μετοχές «σκουπίζοντας», κυριολεκτικά, την προσφορά.

Η προφανέστερη εξήγηση συνδέεται με το μετατρέψιμο ομολογιακό. Η ατζέντα της γενικής συνέλευσης προβλέπει να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. να προχωρήσει, όποτε το ίδιο κρίνει, στην έκδοση ΜΟΔ το οποίο θα καλυφθεί με ιδιωτική τοποθέτηση.

Υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν πίσω από το «σκούπισμα» προετοιμασία για το deal που ψήνεται.

Το οποίο όμως δεν επιβεβαιώνεται, όπως έχουμε γράψει. Από τον Ιούλιο βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v