Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2011

Τρίπλα για το Μεσοπρόθεσμο οι αποκρατικοποιήσεις

Τρίπλα για το Μεσοπρόθεσμο οι αποκρατικοποιήσεις
Παρά τα σκληρά φορομπηχτικά μέτρα, οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εστιάζονται κυρίως στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων.

Η δε τρίπλα που επιχείρησε η κυβέρνηση στο θέμα της ΔΕΗ, γκριζάροντας το χρονοδιάγραμμα διάθεσης του 17%, αντί να καθησυχάσει, έριξε λάδι στη φωτιά.

Και αυτό γιατί η υποχώρηση της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, πυροδότησε νέες αντιδράσεις για τις αποκρατικοποιήσεις.

Στη χθεσινή συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως οι κ. Π. Κουρουμπλής, Δ. Λιντζέρης και Σ. Βαλυράκης τόνισαν ότι δεν πρέπει να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία.

Η δε κ. Λ. Κατσέλη κατέθεσε τον προβληματισμό της για το αν "ένα Δ.Σ. με τεχνοκράτες δεν θα έρθει πολύ γρήγορα σε σύγκρουση συμφερόντων".

Σημειώνεται ότι ο κ. Αλ. Αθανασιάδης έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό, αν πωληθεί το 17% της ΔΕΗ το 2012, ενώ ενστάσεις για την πώληση των ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ έχει διατυπώσει και η κ. Χρ. Αράπογλου.

Η κυβέρνηση δεν δείχνει να ανησυχεί για το αν κάποιοι από τους βουλευτές καταψηφίσουν στην κατ' άρθρο συζήτηση τον εφαρμοστικό στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων.

Και αυτό επειδή, όπως όλα δείχνουν, θα υπερψηφιστεί από τη Ν.Δ. και πιθανώς από τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Αυτό που φοβάται είναι μήπως κάποιοι, επικαλούμενοι το ξεπούλημα, καταψηφίσουν και επί της αρχής τον εφαρμοστικό νόμο.

Εξ ου και η τακτική "καταψηφίστε κατ' άρθρο, ψηφίστε επί της αρχής"!

Ό,τι μπορούν κάνουν, στην κυριολεξία, για να ψηφιστούν το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v