Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2011

Χαμένοι και κερδισμένοι από την απεργία της ΓΕΝΟΠ

Χαμένοι και κερδισμένοι από την απεργία της ΓΕΝΟΠ
«Απεργία αυτοκτονίας» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας στους θεσμικούς επενδυτές, την απεργία της ΓΕΝΟΠ. Ο όμιλος του ωφελημένος από την απεργία που ολοκληρώθηκε, καθώς τα 2 εργοστάσιά του δουλεύουν στο φουλ για να καλύψουν τη ζήτηση τις μέρες που πέρασαν.

Ωστόσο ο γνωστός επιχειρηματίας, που δε συνηθίζει να κρύβει τα λόγια του, επισήμανε μερικά αυτονόητα. Ότι δηλαδή με την απεργία της ΓΕΝΟΠ, ο μόνος χαμένος, είναι αυτός που θεωρητικά θέλει να προστατέψει η συνδικαλιστική οργάνωση, δηλαδή η ΔΕΗ.

Εμείς θα λέγαμε και οι χρήστες του, κατά τη ΓΕΝΟΠ, κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος, τους οποίους, θεωρητικά και πάλι «προστατεύει» η ΓΕΝΟΠ από την κακή ιδιωτικοποίηση.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, με την απεργία, η ΔΕΗ ζημιώνεται με 4-5 εκατομμύρια την ημέρα. Ότι χάνει η ΔΕΗ, το εισπράττουν οι ανεξάρτητοι παραγωγοί και οι εισαγωγείς ηλεκτρικού. Χάνουν λίγο και οι ανεξάρτητοι προμηθευτές, αλλά εδώ τα μεγέθη είναι πολύ μικρότερα. Ο κ. Μυτιληναίος, θεωρεί ότι με την απεργία, η συνδικαλιστική οργάνωση δεν κέρδισε τίποτε από αυτά που ζητάει και η ήττα της είναι καίρια.

Δεν ξέρουμε αν οι προβλέψεις του Έλληνα επιχειρηματία θα επαληθευτούν 100%. Αυτό που ξέρουμε, ή καλύτερα διαισθανόμαστε, είναι ότι οι καλές μέρες της ΓΕΝΟΠ, που στο άκουσμά της και μόνο «τα κατέβαζαν» οι αρμόδιοι υπουργοί πέρασαν ανεπιστρεπτί. Μέχρι το τέλος του χρόνου, τους διακόπτες για πάνω από 2.500 μεγαβάτ, θα τους ελέγχουν άλλοι και όχι οι συνδικαλιστές.

Σύντομα η ΔΕΗ θα λειτουργεί ως 3 ανεξάρτητες εταιρείες, μία για την παραγωγή, μία για τη μεταφορά και μία για τη διανομή. Έτσι αναπόφευκτα και τα σωματεία των τριών αυτών κλάδων, θα επιδιώκουν να ακούγεται η δική τους φωνή, έχοντας εξασφαλίσει αυτά των δικτύων μεταφοράς και διανομής, ότι θα προσφέρουν υπηρεσίες μονοπωλίου.

Ακόμη, τα σωματεία των λιγνιτικών Δυτικής Μακεδονίας από καιρό έχουν δείξει ότι στα θέματα αιχμής, έχουν αποκλίνουσες απόψεις από αυτές της διακομματικής ηγετικής ομάδας της ΓΕΝΟΠ.

Το κυριότερο όμως είναι ότι η ΓΕΝΟΠ, με τα όσα έγιναν γνωστά για το βίο και την πολιτεία νυν και πρώην στελεχών της, έχασε την έξωθεν καλή μαρτυρία, την έστω και υπό όρους ανοχή μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης.

Η απεργία, για την οποία το αρμόδιο Δικαστήριο επί μέρες ανέβαλε την έκδοση απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε η ΔΕΗ, πολλοί πιστεύουν ότι θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της σημερινής ΓΕΝΟΠ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v