Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2011

Η Sportingbet και τα... απόνερα μιας απόφασης

Η Sportingbet και τα... απόνερα μιας απόφασης
Η απόφαση της εταιρίας διαδικτυακού στοιχηματισμού Sportingbet να αποχωρήσει από την Τουρκία προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιο εξαγοράς της από τον κολοσσό Landbrokes δείχνει δύο πράγματα:

Πρώτον, στη μάχη των τυχερών παιχνιδιών, οι ισχυροί παίκτες τύπου Landbrokes δεν θέλουν να λειτουργούν σε καθεστώς ημιπαρανομίας ή εν μέσω αγωγών, δικαστικών απειλών και συλλήψεων στελεχών.

Δεύτερον, όσο αυξάνονται οι επενδύσεις των παραδοσιακών ομίλων στο διαδικτυακό στοίχημα, τόσο θα περιορίζονται τα περιθώρια των "πειρατών" που έχoυν κατακλύσει σήμερα και την ελληνική αγορά.

Η Sportingbet, όπως και άλλα μη αδειοδοτημένα sites διαδικτυακού στοιχηματισμού, είναι παράνομη στην Τουρκία και οι αναλυτές θεωρούν πως το deal με τη Landbrokes θα προχωρήσει μόνο αν αποσυρθεί από τη γειτονική αγορά.

Σε μια πρόσφατη παρουσίαση, τα στελέχη της Sportingbet υποστήριξαν πως θα... επιλυθεί το τουρκικό ζήτημα, αναφέρουν σήμερα οι "Times" του Λονδίνου. Η εταιρία έχει και μία άλλη δυνατότητα: αντί να φύγει, μπορεί να ζητήσει νόμιμη άδεια από το τουρκικό δημόσιο και έτσι να περιοριστεί το ρίσκο.

Εκτιμάται πως η Τουρκία συνεισφέρει το 23% των εσόδων της από στοιχηματισμό και τυχόν πώληση θα φέρει περί τα 80 εκατ. στερλίνες στα ταμεία.

Η εταιρία είχε εισέλθει στην τουρκική αγορά το 1998 μέσω συνεργασίας με τη Maslin Properties, η οποία διαχειριζόταν το site Superbahis.com. Στη συνέχεια, η Sportingbet αγόρασε τη Maslin, αλλά το 2007 η Τουρκία ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο μόνο ο IDDAA (ο ΟΠΑΠ της γείτονος) μπορεί να προσφέρει διαδικτυακό στοίχημα.

Τότε είχαν συλληφθεί και δύο στελέχη της Sportingbet και αρκετούς συνεργάτες της Maslin, αλλά δεν υπήρξαν καταδίκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v