Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2011

Altec: Ένα το deal, δύο οι απορίες

Altec: Ένα το deal, δύο οι απορίες
Διαβάζοντας το πληροφοριακό σημείωμα που εκδόθηκε με σκοπό να ενημερωθεί το ευρύ επενδυτικό κοινό γιατί η Altec εξαγοράζει το 51% της OTS, μάλλον περισσότερες απορίες μας δημιουργήθηκαν, παρά λύθηκαν.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Η Altec δανειζόμενη κεφάλαια από τις τράπεζες-μετόχους της καταβάλλει 3,15 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 51% της OTS, γιατί "θα δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακας από την προμήθεια πρώτων υλών…", γιατί θα υπάρξουν "συνέργειες από τον συνδυασμό μηχανολογικού - ηλεκτρικού εξοπλισμού σε έργα που θα αναλάβουν από κοινού…", γιατί "θα ενισχυθεί η συνολική συμμετοχή των εταιριών σε σημαντικά έργα", γιατί…

Η πρώτη βέβαια απορία είναι γιατί μεγάλο μέρος των συνεργειών δεν μπορούν να το εκμεταλλευθούν και σήμερα, χωρίς να προηγηθεί η εξαγορά, αφού ο βασικός μέτοχος της OTS δεν είναι άγνωστος στην Altec! Είναι ο εκτελεστικός της αντιπρόεδρος.

Και η δεύτερη απορία είναι γιατί το 2009 η Altec είχε πουλήσει στον εκτελεστικό της αντιπρόεδρο την OTS, την οποία και επαναγοράζει σήμερα.

Τότε δεν είχε σκεφτεί όλα αυτά τα περί έργων και συνεργειών, που αναφέρονται στο παρόν πληροφοριακό σημείωμα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v