Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2011

Σφηνάκια για τραπεζικά επιτόκια, ΒΦΛ και ένα quiz

Σφηνάκια για τραπεζικά επιτόκια, ΒΦΛ και ένα quiz
Quiz: Μεγάλη και ιστορική επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον χώρο των εκδόσεων, ακούγεται ότι έχει καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 99.

Οι δυσκολίες της ήταν γνωστές τον τελευταίο καιρό και είχε καταβληθεί προσπάθεια να αποφευχθεί η υπαγωγή.

Δεν βοήθησαν όμως -όλες- οι τράπεζες.

Τράπεζες - επιτόκια: Όσα συνταρακτικά συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε μικρομεσαίες ελληνικές τράπεζες θα έχουν άλλη μία συνέπεια, μεσοπρόθεσμα:

Το τέλος των υψηλών επιτοκίων που απολάμβαναν οι καταθέτες.

Η απόφαση της BCP να πουλήσει τη Millennium, η οποία δίνει και 8% επιτόκιο για καταθέσεις 1 - 2 εκατ. ευρώ, και η πίεση στην Proton Bank να ενισχυθεί κεφαλαιακά αποτελούν, σύμφωνα με την αγορά, δείγματα της νέας κατάστασης που προωθείται.

Αν ισχύει αυτό, σύντομα θα δούμε εξελίξεις και σε άλλη μικρή τράπεζα, της οποίας τα μέλη του Δ.Σ. είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους σε ανύποπτο χρόνο.

ΒΦΛ: Η διοίκηση ενημέρωσε τους εργαζομένους της βιομηχανίας ότι ενδέχεται να πουλήσει μέρος ή το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου. Παράλληλα, όμως, διεξάγεται και διαπραγμάτευση για τη νέα σύμβαση με μείωση αποδοχών.

Παρότι φαίνεται λογικό η αναφορά περί πώλησης και εισόδου στρατηγικού επενδυτή να αποτελεί χαρτί στη διαπραγμάτευση, κάτι μας λέει ότι τελικά η ΒΦΛ θα πουληθεί.

Ήδη, γίνονται συζητήσεις με την Deutsche Bank να αναλάβει τη δουλειά…

ΥΓ.: Η ΒΦΛ ήταν η τελευταία μεγάλη εξαγορά του κ. Λαυρεντιάδη. Εν συνεχεία, πουλήθηκε στην οικογένεια Κυριακίδη, η οποία διατηρούσε στενές σχέσεις με τον κ. Λαυρεντιάδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v