Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2011

Και ΑTMs ετοιμάζονται να πωλήσουν οι τράπεζες

Και ΑTMs ετοιμάζονται να πωλήσουν οι τράπεζες
Με προσεκτικά βήματα και χωρίς τυμπανοκρουσίες αναπτύσσεται στην Ελλάδα ένα ανεξάρτητο δίκτυο ATMs από την πολυεθνική Euronet.

Η τελευταία, ένας από τους κυρίαρχους στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών συναλλαγών (διαχείριση πιστωτικών καρτών, δικτύων ATMs, δικτύων POS, κ.λπ.), λειτουργεί πλέον δίκτυα ATMs σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και σε οκτώ χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Εσχάτως έχουν αυξηθεί οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι εγχώριες τράπεζες εξετάζουν την πώληση των ATMs που βρίσκονται εκτός των υποκαταστημάτων (π.χ. αυτών που είναι σε εμπορικά κέντρα, καταστήματα, λιμάνια, αεροδρόμια), με στόχους να περιορίσουν το κόστος και να αντλήσουν έσοδα.

Αυτή ακριβώς τη συγκυρία επιδιώκει να αξιοποιήσει και η Euronet καθώς έχει ήδη εφαρμόσει το συγκεκριμένο μοντέλο σε άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Διεθνώς, η πολυεθνική αξιοποιεί τα ATMs με μια σειρά υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας (από εκστρατείες μάρκετινγκ εταιριών, μέχρι διαγωνισμούς και προώθηση πωλήσεων), που της επιτρέπουν να επενδύει συνεχώς σε επέκταση του ιδιόκτητου δικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v