Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2011

Ασφάλιση οχημάτων:Το...κράτος κατεβάζει τον πήχη!

Ασφάλιση οχημάτων:Το...κράτος κατεβάζει τον πήχη!
Ο κακός αθλητής, όταν δεν μπορεί να περάσει πάνω από τον πήχη, δεν προπονείται περισσότερο προκειμένου να τα καταφέρει. Απλώς, κατεβάζει τον πήχη…

Με την ίδια λογική, η υπό ψήφιση τροπολογία προβλέπει «γερό κούρεμα» σε όσους έχουν λαμβάνειν από το περιβόητο Επικουρικό Ταμείο.

Και αυτό γιατί ήδη η «τρύπα» του δανείου είναι τεράστια, η δυνατότητα χρηματοδότησης είναι... εκτός θέματος και, φυσικά, ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση στις τιμές των ασφαλίστρων εν μέσω οικονομικής κρίσης θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που ενδεχομένως θα επέλυε.

Επιπλέον, είναι ανάγκη να περιοριστεί η «τρύπα» του ταμείου, ενόψει επικείμενων νέων επιβαρύνσεών του από τα νέα λουκέτα που αναμένονται στον ασφαλιστικό κλάδο.

Λουκέτα που μπορεί να μετατίθενται χρονικά για κάποιο χρονικό διάστημα (προκειμένου να δουν τι θα γίνει με το roll over των ομολόγων και προκειμένου να ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία), ωστόσο πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Υ.Γ.: Το Επικουρικό Κεφάλαιο αποζημιώνει και όσους τρακάρουν με ανασφάλιστο αυτοκίνητο. Τώρα, λοιπόν, οι δικαιούχοι θα υποστούν και αυτοί «κούρεμα», παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι κατέβαλλαν κανονικά τα ασφάλιστρά τους…

Και να σκεφτεί κανείς πως κυκλοφορούν πάνω από ένα εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα στους δρόμους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v