Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 9 2011

Τέσσερα tips από το Roadshow

Τέσσερα tips από το Roadshow
Ταξιδεύοντας φθηνά και ταπεινά: Στην οικονομική θέση ταξίδεψαν στο Λονδίνο στελέχη του υπουργείου και της διοικητικής και εποπτικής αρχής του Χ.Α. Το προνόμιο της διακριτικής θέσης προβλέπεται πλέον μόνο για τους υπουργούς.

Παγωμένο το κλίμα: Ο ικανοποιητικός αριθμός ραντεβού μεταξύ εισηγμένων και διαχειριστών ή αναλυτών λίγο άλλαξε το παγωμένο για την Ελλάδα κλίμα στο Λονδίνο. Οι ξένοι ήρθαν, άκουσαν και έφυγαν, καθώς θεωρούν ότι για να προκύψουν οι υπό εξέταση ευκαιρίες θα πρέπει να μπει πρώτα πάτος στο βαρέλι της οικονομίας.

Εξ ου και η ομιλία του ειδικού γραμματέα αποκρατικοποιήσεων διενεργήθηκε μπροστά σε ένα κατεξοχήν ελληνικό κοινό. Οι ξένοι είχαν φύγει…

Πωλήσεις πακέτων: Σε... "πακέτα" εξετάζει να παραχωρήσει προς εκμετάλλευση στους ιδιώτες περιφερειακά αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες και άλλες υποδομές η κυβέρνηση. Για παράδειγμα, μαζί με τον ΟΛΘ θα παραχωρηθούν και τα περιφερειακά λιμάνια της Β. Ελλάδος, ενώ με τον ΟΛΠ οι υπόλοιποι λιμένες Αττικής, Ραφήνα Ελευσίνα, Λαύριο.

Ίδιο σχήμα θα επιλεγεί και για περιφερειακά αεροδρόμια, που θα διατεθούν σε πακέτα 2 - 3 μαζί. Όπως στη monopoly…

Ανέφικτες οι απαιτήσεις της τρόικας: Υπερβολικές και ανέφικτες κρίνουν τις απαιτήσεις της τριμερούς (τρόικας) ως προς τα περιφερειακά αεροδρόμια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

"Δεν είναι δυνατόν να μας ζητούν να προχωρήσουμε σε συμβάσεις παραχώρησης σε χρονοδιάγραμμα 6 μηνών όταν δεν έχει διενεργηθεί ούτε η απαραίτητη νομική προεργασία", σημειώνουν με αγανάκτηση.

Ξεχνούν, βέβαια, ότι οι σχετικές διεργασίες θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον 9 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v