Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2011

H Unicredit, η YapiKredi και η… ΕΤΕ

H Unicredit, η YapiKredi και η… ΕΤΕ
Ακούμε ότι στην Τουρκία κυκλοφορεί ευρέως στους χρηματοοικονομικούς κύκλους πως ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος Unicredit εξετάζει την πώληση μέρους ή του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της τοπικής θυγατρικής του, YapiKredi.

Η YapiKredi είναι μία από τις πλέον κερδοφόρες θυγατρικές της Unicredit και η τυχόν πώλησή της σχετίζεται με την ανάγκη κεφαλαιακής θωράκισης της Unicredit και όχι με τις επιδόσεις της.

Στελέχη της εγχώριας αγοράς, που παρακολουθούν στενά την Τουρκία, σημειώνουν ότι ενδεχόμενη πώληση της YapiKredi θα αναζωπυρώσει, λόγω του μεγέθους της, το ενδιαφέρον για την τουρκική τραπεζική αγορά.

Εξέλιξη που βεβαίως εύχονται στην Εθνική, καθώς η μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ έχει καθυστερήσει σημαντικά το πρόγραμμα διάθεσης του 20% της Finansbank.

«Με τις τρέχουσες αποτιμήσεις και συναλλαγματικές ισοτιμίες η διάθεση μετοχών της Finansbank δεν συμφέρει», αναφέρουν στελέχη της ΕΤΕ, συμπληρώνοντας ότι οι εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα προβλέπουν ανατίμηση της λίρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v