Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2011

Διαφημιστικές: Τα «κανόνια» της 30ής Σεπτεμβρίου

Διαφημιστικές: Τα «κανόνια» της 30ής Σεπτεμβρίου
Σε «Μαύρη Παρασκευή» ενδέχεται να εξελιχθεί η σήμερον, για τη διαφημιστική αγορά, αν έστω και στο παρά πέντε δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ μετόχων, πιστωτριών τραπεζών και διαφημιστικών του Alter.

Ακούμε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών έχουν φτάσει εδώ και αρκετές ημέρες σε αδιέξοδο.

Και αυτό διότι δεν μπορεί να βρεθεί σημείο επαφής ως προς το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που θα αποκτήσουν τράπεζες και διαφημιστικές, μετοχοποιώντας το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών τους.

Αν δεν υπάρξει λύση της τελευταίας στιγμής, η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά δύσκολη, έως... ανυπέρβλητη, για κάποιες διαφημιστικές, μια και λήγουν επιταγές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ των Alter, Modern Times και Terra.

Επιταγές που έχουν εκχωρήσει με τη σειρά τους οι διαφημιστικές στις τράπεζες.

Θυμίζουμε ότι, ως αποτέλεσμα της αδυναμίας του Alter να εξοφλήσει τις επιταγές, η Leo Burnett έχει υποβάλει από τις 8 Ιουλίου αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

Η υπαγωγή πυροδότησε ανοιχτή κόντρα μεταξύ της Publicis, μητρικής της Leo Burnett, και του κ. Π. Βενέτη, πρώην γενικού διευθυντή της.

Η εταιρία στράφηκε εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή της κ. Π. Βενέτη, κατηγορώντας τον για απιστία, και ο τελευταίος κατήγγειλε την Publicis για πρακτικές καταδολίευσης σε βάρος πιστωτών και εργαζομένων.

Τώρα η αγορά κινδυνεύει να ζήσει νέες καταρρεύσεις.

Πληροφορούμεθα ότι εγχώριων συμφερόντων διαφημιστική με επιταγές 32 εκατ. ευρώ από το Alter είναι έτοιμη, αν δεν βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, να προχωρήσει σε πτώχευση.

Δεν μιλάμε για υπαγωγή στο 99, αλλά για απευθείας «κανόνι».

Τους προηγούμενους μήνες μετέφερε πελάτες σε άλλη διαφημιστική και πρακτικά η τύχη της συναρτάται αποκλειστικά με το αν θα ανανεωθούν από τις τράπεζες οι επιταγές του τηλεοπτικού σταθμού.

Και ένα «κανόνι» διαφημιστικής θα έχει ισχυρές παρενέργειες στην ήδη ασθενή αγορά των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v