Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2011

Πώς έφτασε η Proton στο… Κιλιμάντζαρο

Πώς έφτασε η Proton στο… Κιλιμάντζαρο
Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε (πατήστε πάνω της για να την απολαύσετε σε μεγαλύτερη ανάλυση) θα μπορούσε να αποτελέσει «σπουδή» στο πολυδιάστατο του ανθρώπινου χαρακτήρα αλλά και στην ειρωνεία που μπορεί να επιφυλάσσει η ανθρώπινη μοίρα.Όπως θα παρατηρήσετε, απεικονίζει ένα σημείο της υψηλότερης κορυφής του όρους Κιλιμάντζαρο, στην Αφρική, ενώ σε πρώτο πλάνο, πλην του συμπαθούς νέγρου, βρίσκεται ο κ. Γιώργος Τανισκίδης, τελευταίος διευθύνων σύμβουλος της «παλαιάς» Proton Bank και -προηγουμένως- διευθύνων σύμβουλος της Millennium Bank.

O ίδιος, έκδηλα υπερήφανος για το κατόρθωμά του (την αναρρίχηση στην κορυφή) κρατά στα χέρια του, όπως βλέπετε, και μία σημαία της… Proton Bank.

Το ορειβατικό αυτό επίτευγμα του κ. Τανισκίδη αποκαλύπτει το πολυδιάστατο του χαρακτήρα του και την ικανότητά του να αναρριχάται στην κορυφή, συμμετέχοντας σε περιπετειώδεις δραστηριότητες εντός και εκτός του επαγγελματικού του στίβου.

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί και «σπουδή» στην ειρωνεία, τουλάχιστον για εκείνους τους μετόχους της Proton Βank που είδαν τις μετοχές τους να πετιούνται στον κάλαθο των σκουπιδιών, χωρίς να έχουν πάρει μέρος στο γνωστό πλέον «πάρτι» των χορηγήσεων που οδήγησε την τράπεζα στην κατάρρευση.

Αφενός διότι η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε την ημέρα που η «παλαιά» Proton πέρναγε στην Ιστορία - και οι μετοχές τους γίνονταν… παλιόχαρτα.

Κι αφετέρου διότι, όπως αποδεικνύεται, ο κ. Τανισκίδης, παρότι τυπικά τουλάχιστον διευθύνων σύμβουλος της Proton έως και την επίσημη χρεοκοπία της, στις 9 - 10 Οκτωβρίου, βρισκόταν ήδη στην Αφρική (προκειμένου να λάβει μέρος στην κατάκτηση μιας άλλης κορυφής), από τα τέλη… Σεπτεμβρίου!

Πράγματι, στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σχετικό ρεπορτάζ του euro2day.gr αναφερόταν ότι επρόκειτο να γίνει συνεδρίαση του Δ.Σ. της τράπεζας, απόντος του κ. Τανισκίδη, για να δοθεί απάντηση στο ελληνοαμερικανικό fund που εκπροσωπείτο από τον κ. Μηλιάκο (πρώην πρόεδρος της ΑΤΕ επί τελευταίας κυβερνήσεως της Ν.Δ.) και ενδιαφερόταν για συμετοχή στην Proton.

Κι έτσι ήταν, αφού την ίδια ακριβώς ημέρα ο κ. Τανισκίδης βρισκόταν ήδη στη μακρινή Αφρική, όπως προκύπτει από το Blog της αποστολής Κιλιμάντζαρο .

Well done George!

Αμέσως πριν, βέβαια, όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, είχε ήδη κλείσει η συμφωνία μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει τα 51 εκατ. ευρώ και να κλείσει νομικά, με βάση τις… ευχέρειες σχετικής διάταξης, το καυτό για εκείνον θέμα της υπεξαίρεσης!

Όμορφος κόσμος, ηθικός κι αγγελικά πλασμένος!

ΥΓ.:
Στην αγορά συνεχίζει να πλανάται μια σειρά ερωτήματα:

Ποιος τοποθέτησε τον κ. Τανισκίδη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Proton Bank - και για ποιον ακριβώς σκοπό;

Γιατί αντικαταστάθηκε αμέσως
με την επίσημη χρεοκοπία της τράπεζας και τη δημιουργία της νέας Proton;

Κάτω από ποιες συνθήκες αποχώρησε από τη Millennium Bank, παρέα με κάποια ακόμη στελέχη που τον ακολούθησαν λίγο αργότερα στην έξοδο;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v