Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2011

Σφηνάκια για Ιατρικό Αθηνών και Medicon

Σφηνάκια για Ιατρικό Αθηνών και Medicon
ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Σημαντική επιδείνωση εμφάνισαν τα μεγέθη της Ιατρικό Αθηνών. Στο 9μηνο εμφάνισε ζημίες 17 εκατ. ευρώ, υπερτετραπλάσιες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. 
 
Η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών είχε ως συνέπεια ο όμιλος να μην καταβάλει εμπρόθεσμα (19/7/2011) δόση 6 εκατ. ευρώ του ομολογιακού δανείου με υπόλοιπο 146,6 εκατ. ευρώ

Η πληρωμή της μετατέθηκε κατά ένα εξάμηνο, δηλαδή για τις 17 Ιανουαρίου 2012.

Μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και οι συζητήσεις με την κοινοπραξία τραπεζών για την επαναδιαπραγμάτευση του ομολογιακού.
 
ΥΓ.: Γιατί οι αμοιβές του Δ.Σ και οι λοιπές αμοιβές αυξήθηκαν στα 2,95 εκατ. ευρώ από 2,5 εκατ. ευρώ πέρσι, ενώ η μισθοδοσία μειώθηκε κατά 3 εκατ. ευρώ;

Medicon: Η εισηγμένη συγκαταλέγεται σε εκείνες που διαθέτουν μεγάλης αξίας ελληνικά ομόλογα, προερχόμενα από τη ρύθμιση που έκανε το Δημόσιο για την αποπληρωμή μέρους του χρέους των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές της.

Έτσι, στις 30 Σεπτεμβρίου 2011 κατείχε ομόλογα μηδενικού επιτοκίου αξίας 26,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ λήγουν μέσα στο 2011, τα 10,2 το 2012 και τα 9,2 το 2013.

Πώς χειρίστηκε λογιστικά τα συγκεκριμένα ομόλογα; «Για τα εν λόγω ομόλογα δεν υπάρχουν ενδείξεις για απομείωση της αξίας τους μέσω της υλοποίησης της συμφωνίας της 26ης/10/2011 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PSI), η οποία επιπροσθέτως δεν έχει οριστικοποιηθεί».

Έτσι, η εταιρία δεν έχει αναγνωρίσει ζημίες απομείωσης (haircut) για τα ανωτέρω αναφερόμενα ομόλογα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v