Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2011

Η κυβέρνηση, η ΠΑΣΟΚική αρένα και ο Παπαδήμος

Η κυβέρνηση, η ΠΑΣΟΚική αρένα και ο Παπαδήμος
Σε αρένα συντροφικών μαχαιρωμάτων μετέτρεψαν τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2012 οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εντείνοντας τις αρρυθμίες της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το σύνθημα το έδωσε η εκτός Βουλής σφοδρή επίθεση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη εναντίον του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Στον κ. Χρυσοχοΐδη από το βήμα της Βουλής απάντησαν το σύνολο σχεδόν των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δεκάδες βουλευτές.

Στη χθεσινή τελευταία ημέρα της συζήτησης την παράσταση έκλεψε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης.

Ο κ. Κακλαμάνης εξαπέλυσε πάρθια βέλη στους κ. Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη, ασκώντας σκληρή κριτική για παραλείψεις και καθυστερήσεις στο έργο τους.

Αναρωτήθηκε τι έγινε με το ΕΣΠΑ, γιατί περιμένει η κυβέρνηση πότε οι μεγαλοεργολάβοι θα έχουν την εγγύηση της ΕΤΕΠ για να τσιμεντώσουν…

Κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης ότι δεν έπεσε ούτε 1 ευρώ στους μικρομεσαίους και τον υπουργό Υγείας γιατί δεν έχει επιστραφεί το 4% από τις φαρμακοβιομηχανίες στο ΙΚΑ και συνεχίζεται η υπερβολική συνταγογράφηση.

«Δεν ξέρω ποια πολιτική ασκείται και αν είναι πολιτική κυβέρνησης ή επιμέρους υπουργών», ανέφερε ο τέως πρόεδρος της Βουλής.

Το ενδιαφέρον είναι ότι για όλα αυτά απευθυνόταν στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγ. Βενιζέλο, τον οποίο πάντως επαίνεσε για τα μέτρα που έχει λάβει αναφορικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ύστερα από αυτά, κάποιοι είναι σίγουροι ότι ο αντιπρόεδρος έχει βάλει άλλους να κάνουν τη βρόμικη δουλειά, ενώ ο ίδιος κρατά στάση Πόντιου Πιλάτου, μην και ξανακάνει το λάθος του 2007.

Τι θα κάνει ο κ. Παπαδήμος με όλα αυτά;

Η απάντηση είναι μάλλον τίποτε, παρά το γεγονός ότι εντείνονται οι φωνές στο στενό του περιβάλλον να ζητήσει την οικειοθελή απομάκρυνση από την κυβέρνηση όσων θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά ακόμη και αυτό σκοντάφτει στον Γιωργάκη, που ζητά παράταση του βίου της κυβέρνησης συνεργασίας, μπας και κερδίσει χρόνο αποφεύγοντας τις εκλογές.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση τείνει να βυθιστεί στη δίνη της ενδοκομματικής διαμάχης του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπαδήμος πρέπει να κάνει κάτι σύντομα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v