Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2011

ΣΦΗΝΑΚΙΑ για TBank, Proton και Citigroup - XΑ

ΣΦΗΝΑΚΙΑ για TBank, Proton και Citigroup - XΑ
Citigroup – ΧΑ: Το Χ. Α συμπεριλαμβάνεται στις παράπλευρες απώλειες από τη σημαντική μείωση προσωπικού στην οποία προχώρησε η Citigroup

Η Citi κατήργησε το αυτόνομο τμήμα εκτέλεσης συναλλαγών που διατηρούσε για το Χ. Α, απολύοντας τον broker που το έτρεχε.

TBANK: Όσο περνάει ο καιρός και δεν «ξεπαγώνει» η υπόθεση απορρόφησης της T Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αυξάνουν σημαντικά οι πιθανότητες να ενεργοποιηθεί για την τράπεζα ο νόμος περί Bad Bank.

Η συγχώνευση έχει «κολλήσει», εξαιτίας του γεγονότος ότι η Τρόικα δεν έχει κάνει αποδεκτό το αίτημα της κυβέρνησης να μπορούν να υπάγονται στο Τ. Χ. Σ και κρατικές τράπεζες.

Η καθυστέρηση έχει οδηγήσει σε δεύτερες σκέψεις. Στην διάσπαση δηλαδή της TBank σε καλή και κακή τράπεζα όπως συνέβη με την Proton.

Λύση που έχει το πλεονέκτημα ότι νέα TBank θα «αλαφρώσει» από κακά δάνεια και απαιτήσεις πελατών της που προμηθεύτηκαν ασφαλιστικά και επενδυτικά προιόντα από εταιρείες του Π. Ψωμιάδη.

Παρ ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο κ. Βενιζέλος, μαθαίνουμε ότι ο μηχανισμός για διάσπαση σε καλή και κακή τράπεζα ετοιμάζεται και μελετά τα όποια λάθη έγιναν στην περίπτωση της Proton ώστε να μην επαναληφθούν.

Άλλωστε αν αποφασισθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υλοποιηθεί μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο….

Proton Bank: Την ώρα που στο ΥΠΟΙΚ «πονοκεφαλιάζονται», για το αν η T Bank είναι η επόμενη που θα πάρει σειρά για Bad Bank, ακούμε ότι προβληματίζονται και για το αν θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πώληση της νέας Proton

Και αυτό γιατί λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών στην οικονομία αλλά και των εξελίξεων στην υπόθεση Λαυρεντιάδη, πολλά από τα δάνεια που είχαν κριθεί εξυπηρετούμενα μπορούν να καταστούν με ταχύτατες διαδικασίες επισφαλή ή και ανεπίδεκτα είσπραξης.

Για αυτό και εξετάζεται το ενδεχόμενο να εισφερθεί η νέα Proton σε μεγάλη τράπεζα πριν, ή λίγο, πριν την ολοκλήρωση του PSI plus και την βέβαια ανακεφαλαιοποίηση (της μεγάλης τράπεζας) από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια …

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v