Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2011

«Μποναμάς» για …λαμόγια το άνοιγμα λογαριασμών

«Μποναμάς» για …λαμόγια το άνοιγμα λογαριασμών
Η κυβέρνηση ενημέρωσε τους βουλευτές, οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, δια της προέδρου της, κα. Β. Παπανδρέου, ότι ετοιμάζεται νομοτεχνική μελέτη για να καταστεί δυνατό το άνοιγμα λογαριασμών ΠΑΝΤΟΥ.

Η μελέτη έχει ανατεθεί σε ξένη εταιρεία με διεθνή εμπειρία στα φορολογικά θέματα και στοχεύει να «οπλίσει» το ελληνικό Δημόσιο με τα όπλα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες εναντίον της φοροδιαφυγής.

Η ανάθεσή της μελέτης, με διαδικασίες εξπρές, κρίθηκε απαραίτητη τόσο για χρονίζουσες υποθέσεις σκανδάλων όπως η Siemens, τα υποβρύχια, η Ασπίς, η Proton αλλά για αυτά που έρχονται.

Και απ΄ ότι ακούμε θα είναι πολλά, εφόσον αποτύχει το τόξο της δραχμής να οδηγήσει τη χώρα εκτός της Ευρώπης.

Όχι δεν θυμήθηκε, ξαφνικά, το σύστημα, την κάθαρση.

Από ανάγκη το κάνει καθώς όλοι αντιλαμβάνονται ότι η παραδειγματική τιμωρία κάποιων αποτελεί βαλβίδα κοινωνικής εκτόνωσης και επομένως μονόδρομο για την επιβίωσή τους.

Με δεδομένο ότι οι περισσότερες τράπεζες θα οδηγηθούν στο Τ.Χ.Σ, η παροχή δυνατότητας στο Δημόσιο να ανοίγει με περισσότερη ευκολία λογαριασμούς στο εξωτερικό τις βολεύει.

Και αυτό διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι και οι τράπεζες θα στραφούν νομικά εναντίον πρωταγωνιστών σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει ήδη ή απλά επίκεινται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v