Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2012

ΔΕΗ: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή… κανέλα!

ΔΕΗ: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή… κανέλα!
Νέα θέση «υπερδιευθυντή» ετοιμάζει η ΔΕΗ, όπως πληροφορείται από πηγές εντός της εταιρίας η στήλη. Η θέση θα περιλαμβάνεται στο νέο «οργανόγραμμα», το οποίο θα συζητηθεί κατά πάσα πιθανότητα σήμερα, στο διοικητικό συμβούλιο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πηγές αυτές, δημιουργείται νέα θέση Γενικού Διευθυντή Προμηθειών, Πληροφορικής και… Ανθρώπινου Δυναμικού. Τρία σε ένα, δηλαδή, αλλά με εντελώς άσχετα και κατά κανόνα τελείως ανεξάρτητα μεταξύ τους αντικείμενα!

Από οργανωτική άποψη, το μόνο σχόλιο που ταιριάζει είναι «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα». Μιλάμε για παγκόσμια πρωτοτυπία σε ό,τι αφορά εταιρίες αυτού του μεγέθους.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι η νέα διεύθυνση θα έχει πλέον τεράστια εσωτερική επιρροή σε όλη την εταιρία (διαγωνισμοί, διορισμοί, προσλήψεις, απολύσεις και έργα πληροφορικής… «πακέτο») αλλά και αντίστοιχο προϋπολογισμό. Θα είναι, αυτό που λέμε, πολύ… σέξι, με όλα της τα συμπαρομαρτούντα, όπως αντιλαμβάνεστε.

Ποιος θα αναλάβει λοιπόν αυτήν την περίεργη υπερδιεύθυνση;

Εδώ είναι που η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Διότι, σύμφωνα με όσα ακούγονται εντός της ΔΕΗ, είναι θέμα χρόνου να προταθεί ο κ. Γιώργος Τριανταφύλλης, πρώην Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο εν λόγω έχει συνταξιοδοτηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, πλην όμως ήταν ο μόνος που θεωρήθηκε «αναντικατάστατος» κι ως εκ τούτου υπέγραψε ειδική συμφωνία με τον κ. Ζερβό για να παραμείνει στη θέση του και να αναλάβει στη συνέχεια, όπως προκύπτει, περισσότερα κρίσιμα «πόστα»!

Τι ειδικές… περγαμηνές έχει άραγε ο «αναντικατάστατος», που ξέρει κι από προμήθειες κι από χειρισμό ανθρώπινου δυναμικού, αλλά ταυτόχρονα είναι και βαθύς γνώστης της πληροφορικής;

Δεν το ξέρουμε.

Οι «κακές γλώσσες» πάντως αναφέρουν ότι εδώ και αρκετό καιρό, από τότε όπου εργαζόταν στη Διεύθυνση Υδροηλεκτρικών Σταθμών Παραγωγής της ΔΕΗ, γνωρίστηκε και συνεργάστηκε στενά με τον κ. Στάθη Ζερβό, αδελφό του σημερινού ισχυρού ανδρός της εταιρίας.

Όλα αυτά τα… νόστιμα συμβαίνουν βεβαίως ενόσω η ΔΕΗ βλέπει τη μετοχή της να έχει κατρακυλήσει από τα 14 ευρώ (εκεί βρισκόταν όταν ανέλαβε ο πρόεδρος) στα 3,44 ευρώ και η χρηματοοικονομική της κατάσταση είναι σχεδόν τραγική.

Προφανώς, η διοίκηση θεωρεί ότι καίριο σημείο για το turn around της εταιρίας είναι η αναδιάταξη στις… καρέκλες!


ΥΓ.: Και άλλη μία «πρωτιά»: Όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση του διοικητικού και οικονομικού προσωπικού της ΔΕΗ, το νέο οργανόγραμμα προετοιμάστηκε… ερήμην τους!

Διαβάστε τη, διότι περιέχει πολλά ωραία σημεία αλλά και καρφιά
για τους «συναδέλφους» της ΓΕΝΟΠ και την αμφίσημη σχέση τους με την ηγεσία Ζερβού!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v