Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2004

Η ΗΥΑΤΤ, οι σημειώσεις και οι δικαστικές διαφορές

Δεδομένου ότι το θέμα του Καζίνο Πάρνηθας ήλθε ξανά στην επικαιρότητα και μάλιστα με μάλλον ”δραματικό” τρόπο, ανατρέξαμε λίγο στις λογιστικές καταστάσεις της HYATT (βασικής μετόχου της κοινοπραξίας που πήρε το διαγωνισμό, στην οποία συμμετέχει και η ΕΛΤΕΧ), όπου και ”σκοντάψαμε” σε μία σημείωση της εταιρίας που ομολογουμένως μας έκανε μεγάλη αίσθηση.

Η σημείωση αυτή περιλαμβάνεται τόσο στον ισολογισμό όσο και στη λογιστική κατάσταση εξαμήνου και λέει επί λέξει:

”Δεν υπάρχουν σημαντικές επίδικες ή υπό διαιτησία διαφορές που να έχουν ουσιαστική επίπτωση στην οικονομική κατάσταση της Εταιρείας”.

Νομικοί βεβαίως δεν είμαστε, ως δημοσιογράφοι όμως έχουμε την εξής απορία:

Με δεδομένο πρώτον, ότι υπήρχε αγωγή της ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ΛΟΥΤΡΑΚΙ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (η εισήγηση του τμήματος προς την Ολομέλεια που έχει απασχολήσει την δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες αφορά ακριβώς αυτή την αγωγή) που ενδεχομένως να επιφέρει ακυρότητα της σύμβασης.

Και δεύτερον ότι υπήρχε προσφυγή της ίδια εταιρίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που κατατέθηκε, αν θυμόμαστε καλά το Φεβρουάριο και εκδικάστηκε τον Οκτώβριο αγωγή με την οποία η ΚΛΑΜΠ ΟΤΕΛ ζητούσε ακύρωση του διαγωνισμού και τα… μαλλιοκέφαλά της ως αποζημίωση.

Είναι δυνατόν να γράφεται στη σημείωση ότι δεν υπάρχουν επίδικες ή υπό διαιτησία διαφορές; Τα ανωτέρω δηλαδή τι ακριβώς συνιστούν μια...φιλική διάσταση απόψεων;

Κάποιος… κακόπιστος θα μπορούσε ίσως να υποθέσει ότι τέτοιου είδους παραλήψεις, είτε συνιστούν παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, ή ότι εν πάση περιπτώσει εφόσον υπάρχουν ”παραθυράκια” που να επιτρέπουν την αποσιώπηση τέτοιου είδους εκκρεμοτήτων, τότε τινάζεται στον αέρα η όποια πρακτική χρησιμότητα της ύπαρξης τέτοιων σημειώσεων;

Οι αρμόδιες αρχές τι άποψη έχουν περί αυτού;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v