Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2012

Τι απαντά το Ερρίκος Ντυνάν στον Χαμαιλέοντα

Τι απαντά το Ερρίκος Ντυνάν στον Χαμαιλέοντα
Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα του Χαμαιλέοντα με τίτλο “Ερρίκος Ντυνάν: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο” για τις νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούν το νοσοκομείο, ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν κ. Γεωργακόπουλος απέστειλε απάντηση με την οποία σημειώνει: “Με τη βεβαιότητα ότι δεν αναιρούμε το δικαίωμά σας να μεταδίδετε ειδήσεις και σχόλια που αναφέρονται στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν και το ομώνυμο Νοσοκομείο του, επισημαίνουμε ότι ο εν λόγω σκωπτικός τίτλος έχει προφανή στόχο την απαξίωση του Νοσοκομείου”.

Ο κ. Γεωργακόπουλος συμπληρώνει πως η αναφορά για κενές θέσεις γιατρών που αποχώρησαν από το νοσοκομείο “ξεφεύγει από τα όρια ενός σχολίου το οποίο βασίζεται σε ανακριβή στοιχεία”, δεδομένου ότι “το ίδρυμα και το Νοσοκομείο του, με τη στήριξη του συνόλου των εργαζομένων του, οι οποίοι έχουν αναστείλει κάθε κινητοποίησή τους, λειτουργεί κανονικά, χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό ή σε νοσοκομειακό και φαρμακευτικό υλικό”.

Ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος εκτιμά πως “σχόλια όπως το συγκεκριμένο λειτουργούν απαξιωτικά και βλαπτικά για το Ίδρυμα και το Νοσοκομείο του, που αναγνωρίζεται ως ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας”.


Η απάντηση του Χαμαιλέοντα:

Μακριά από εμάς οποιαδήποτε προσπάθεια απαξίωσης ενός Νοσοκομείου που ιδρύθηκε για να αποτελέσει κοινωφελές κόσμημα στη νοσηλευτική κοινότητα της Ελλάδας. Τουναντίον, μας θλίβουν οι οικονομικές -και όχι μόνο- περιπέτειες στις οποίες οδηγήθηκε, σίγουρα όχι με ευθύνη του σημερινού του προέδρου.

Η στήλη θα προτιμούσε το Ίδρυμα και το Νοσοκομείο να παραμείνουν κοινωφελή, αλλά εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, θεωρεί ότι οποιαδήποτε ενέργεια (πώληση, εκμίσθωση ή ό,τι άλλο), που θα εμπλέκει τον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να γίνει υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και ισονομίας.

Σε αυτό υποθέτουμε ουδεμία αντίρρηση θα έχει, δεδομένης και της εμπειρίας του, ο νυν πρόεδρος (και επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου) κ. Χαρ. Γεωργακόπουλος.

Κατά τα λοιπά, χαιρόμαστε για την άμεση ενημέρωση που μας προσέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι πλέον το Νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά (αφού οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους) χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό, ή σε νοσοκομειακό και φαρμακευτικό υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v