Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2004

Όμιλος Αλλαμανή: Τα ”σφιξίματα”...επισημοποιήθηκαν

Θα θυμάστε ίσως ότι η στήλη είχε ασχοληθεί παλαιότερα με το θέμα των τραπεζικών υποχρεώσεων του ομίλου Αλλαμανή προς την Αγροτική Τράπεζα. Κατόπιν αυτού του σχολίου είχε υπάρξει επιστολή του ομίλου προς το Χ.Α., με την οποία εν πολλοίς λεγόταν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

”No problem”, λοιπόν, που λένε και οι αγγλομαθείς.

Έλα όμως που αυτή η επιστολή δεν ήταν ως φαίνεται αρκετή, κι έτσι απαιτήθηκε νεότερη, την οποία και προκάλεσαν ερωτήματα του ιδίου του ΧΑ...

Από την τελευταία επιστολή -όπως ίσως θα μαντέψατε ήδη- προκύπτει τελικά ότι δικαίως η στήλη έκανε λόγο για ”σφιξίματα” στις σχέσεις του ομίλου με την Αγροτική, κι όχι μόνον με αυτή!!!

Διότι, όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη συγκεκριμένη τράπεζα ανέρχονται σε 18 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχουν και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την Εγνατία Τράπεζα, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ.

Κι αν για την πρώτη περίπτωση ο όμιλος Αλλαμανή υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε επαφές για τη ρύθμισή τους, στη δεύτερη περίπτωση, αυτή της Εγνατίας, παραδέχεται ότι έχουν υπάρξει και νομικές ενέργειες από την πλευρά της τράπεζας, κατόπιν των οποίων η ΑΛΤΕ έχει, λέει, υποβάλει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής.

Από την ίδια επιστολή προκύπτει ακόμη ότι υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΟΡΩΝ, πάλι για την ΑΛΤΕ, ύψους 18,7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν ήδη γίνει ρυθμίσεις για πληρωμή με μηνιαίες δόσεις έως το 2009, σε ποσό 8,5 εκατ. ευρώ. Άλλη μια οφειλή φόρων ύψους 600.000 ευρώ υφίσταται προς ρύθμιση και για τη μητρική ALFA ALFA.

Το μέγεθος της επιστολής απάντησης της ALFA ALFA δεν επιτρέπει την αυτούσια μεταφορά της στη στήλη. Σας συνιστούμε να τη διαβάσετε στο τμήμα του euro2day στο οποίο υπάρχουν οι επιχειρηματικές ειδήσεις.

Διότι έχει και άλλα ενδιαφέροντα, όπως είναι οι παρατηρήσεις των ορκωτών για τα ίδια κεφάλαια της ”μαμάς” εταιρίας, αλλά και οι απόψεις της ίδιας της εταιρίας επί του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v