Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2012

Σφηνάκια για ΒΦΛ-ΔΕΠΑ και ένα καυτό quiz

Σφηνάκια για ΒΦΛ-ΔΕΠΑ και ένα καυτό quiz
Βενιζέλος - ΒΦΛ: Σύσκεψη μαθαίνουμε ότι διενεργήθηκε προ μερικών ημερών στο γραφείο του κ. Βενιζέλου για το θέμα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Η εταιρεία, ιδιοκτησία της συζύγου του επιχειρηματία κ. Λ. Λαυρεντιάδη, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας καθώς η ΔΕΠΑ στην οποία χρωστά 60 εκατ. ευρώ μείωσε στο ελάχιστο την παροχή φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα η μονάδα παραγωγής αμμωνίας να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην τοπική κοινωνία της Καβάλας και υπήρξε παρέμβαση βουλευτών του νομού, ώστε να υπάρξει μια μικρή χρονική παράταση στην έναρξη της σταδιακής αποπληρωμής των μεγάλων οφειλών της ΒΦΛ προς τη ΔΕΠΑ.

Το θέμα έφθασε και στον κ. Βενιζέλο σε συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών με αντιπροσωπεία εργαζομένων.

Και ο υπουργός φέρεται να υποσχέθηκε, σύμφωνα με τον Τύπο της Καβάλας, ότι θα δώσει κατευθύνσεις για να διενεργηθεί συνάντηση με όλους τους εμπλεκομένους στο θέμα (ΒΦΛ, ΔΕΠΑ και παλαιά Proton).

Πού κολλάει η παλαιά (σε εκκαθάριση) Proton;

Στη γνωστή υπόθεση για τα δάνεια των 701 εκατ. ευρώ είναι ανακατεμένες τόσο η ΒΦΛ όσο και η μητρική της Fineglino ως εταιρείες του ομίλου Λαυρεντιάδη.

Αν υπάρξει άγαρμπη -πολιτική- παρέμβαση στο έργο εκκαθαριστή και ενόσω οι οικονομικοί εισαγγελείς όχι μόνο ψάχνουν το θέμα, αλλά έχουν απαγγείλει και κατηγορίες, προβλέπουμε νέες απειλές παραιτήσεων…


Quiz: Μαθαίνουμε ότι ξεκίνησε οικονομικός έλεγχος σε εισηγμένη τράπεζα.

Μένει να φανεί αν θα είναι για… καλό ή για κακό. Ή και τα δύο

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v