Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 30 2004

Άρχισαν τα… ”γαλλικά” στο τραπεζικό μας σύστημα

Εμείς το είχαμε γράψει από καιρό ότι η απόκτηση της Γενικής Τράπεζας από τη Societe Generale θα ταράξει τα νερά του ελληνικού ανταγωνισμού.

Ένα πρώτο λεκτικό δείγμα (μην ξεχνάμε ότι μέχρι στιγμής οι Γάλλοι στη Γενική απλώς μετράνε τις ζημιές και τις κρυφές επισφάλειες, ετοιμάζοντας αύξηση κεφαλαίου) έδωσε με συνέντευξή του στον ”Επενδυτή” του περασμένου Σαββάτου ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Γενικής, κ. Ζακ Τουρνεμπίζ, λέγοντας ξεκάθαρα ότι τυχόν ενίσχυση της Εμπορικής από το κράτος για την επίλυση του ασφαλιστικού της ζητήματος θα συνιστούσε ”προνομιακή μεταχείριση” και παράβαση των όρων του ανταγωνισμού!

Διόλου δεν πρέπει να άρεσε αυτό στην κυβέρνηση, ούτε βέβαια και σε άλλες τράπεζες, παρότι εμμέσως ο Γάλλος ”βγάζει τα μάτια” άλλων…Γάλλων, αυτών της Credit Agricole, που ευχαρίστως θα αγόραζαν μεγαλύτερο ποσοστό (και το management) της Εμπορικής σε σχέση με το 11% που κατέχουν σήμερα, εάν λυνόταν το ασφαλιστικό ζήτημα.

Για φανταστείτε, επί παραδείγματι, να τρέχει το Δημόσιο στα ευρωδικαστήρια κατηγορούμενο για παράβαση των όρων του ανταγωνισμού!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v