Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 26 2012

Πετρόπουλος: Επιμένει για νέα deals

Πετρόπουλος: Επιμένει για νέα deals
Ο εισηγμένος όμιλος δεν μπόρεσε να αποφύγει τις επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης, που είναι ιδιαίτερα έντονες στον κλάδο του αυτοκινήτου, και έτσι υποχρεώθηκε σε περιορισμένη -ιδιαίτερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό- ζημία το 2011.

Για φέτος, η κατάσταση στην αγορά δεν φαίνεται να διαφοροποιείται σημαντικά, και μάλιστα κατά ορισμένους μάλλον θα επιδεινωθεί περισσότερο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η Πετρόπουλος προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τις «ευκαιρίες της κρίσης» διευρύνοντας την γκάμα των δραστηριοτήτων της μέσα από συμφωνίες και εξαγορές.

Έτσι, τα τελευταία χρόνια εξαγόρασε τον κλάδο λιπαντικών της Shell και ενέταξε στο προϊοντικό του χαρτοφυλάκιο τα αυτοκίνητα Land Rover και Range Rover, καθώς και τους εξωλέμβιους κινητήρες Tohatsu.

Για φέτος, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, «ο όμιλος θα συνεχίσει να αναζητά συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσβλέποντας παράλληλα και σε συμφέρουσες εξαγορές άλλων επιχειρήσεων με παρεμφερή αντικείμενα, ενέργεια που μπορεί να είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα υπό τις παρούσες συγκυρίες, στις οποίες οι υπολογίσιμοι παίκτες της αγοράς μειώνονται σε σημαντικό βαθμό».

Η εταιρεία δεν θα προχωρήσει φέτος στη διανομή μερίσματος και στο ταμπλό διαπραγματεύεται με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 12,5 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαιά της στις 31/12/2011 ανέρχονταν σε 40,3 εκατ. ευρώ.

Στην κατοχή της Πετρόπουλος βρίσκονται και επενδυτικά ακίνητα στην περιοχή του Ελαιώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v