Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2012

Σφηνάκια για τράπεζες, φωτοβολταϊκά και quiz

Σφηνάκια για τράπεζες, φωτοβολταϊκά και quiz
Τράπεζες: Μετά τη Eurobank, την Εθνική και τηνΠειραιώς, και η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει αποτελέσματα στις 20 Απριλίου και θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη στις 5:30 το απόγευμα.

Το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες τράπεζες ανακοίνωσαν την ημερομηνία δημοσίευσης αποτελεσμάτων δείχνει τη βεβαιότητα ότι μέχρι τη διάλυση της Βουλής θα έχει εκδοθεί η πράξη υπουργικού συμβουλίου που θα καθορίζει τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν εκλείψει οι ανησυχίες.

Τραπεζικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους μήπως η πράξη του υπουργικού συμβουλίου αφήνει γκρίζα σημεία, τα οποία θα πρέπει να διευκρινιστούν εν συνεχεία…

Το βράδυ της Παρασκευής 20 Απριλίου προβλέπεται… κόλαση.

Οι τράπεζες θα δημοσιεύσουν, όλες μαζί, τα πιο κρίσιμα αποτελέσματα της ιστορίας τους μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι τηλεδιασκέψεις. Στις 5:30 η Alpha, ακολουθεί στις 6:30 η Eurobank, στις 7:30 η Εθνική και στις 8:30 η Πειραιώς.

ΥΓ.: Καπάκι από τις 10 Μαΐου ξεκινά η δημοσίευση αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου. Προβλέπεται overdose…


Φωτοβολταϊκά - χρηματοδότηση: Ποιος χρηματοδοτεί τις επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα με τα γκισέ των τραπεζών… κλειστά;

Οι εφοπλιστές!

Διαθέτοντας ρευστότητα σε μια περίοδο όπου οι επενδύσεις στην ποντοπόρο ναυτιλία δεν ενδείκνυνται, κάποιοι εφοπλιστές παίρνουν τον ρόλο του εγγυητή για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, φυσικά με το αζημίωτο.

Για να λάβει η εταιρεία που τρέχει την επένδυση το δάνειο από τις τράπεζες ο εφοπλιστής βάζει ως εγγυητής ενέχυρο ισόποση περίπου κατάθεση.

Το έργο αποπερατώνεται, το φωτοβολταϊκό πάρκο συνδέεται με το δίκτυο και η τράπεζα απελευθερώνει το cash collateral βάζοντας ως ενέχυρο για το δάνειο τις μετοχές της εταιρείας ή τις μελλοντικές εισπράξεις.

Ευτυχώς, το δαιμόνιο του Έλληνα συνεχίζει να λειτουργεί…


Quiz: Ακούγεται ότι μεγάλος εγχώριος όμιλος όχι μόνο τα μάζεψε από περιοχή του εξωτερικού στην οποία είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται, εν μέσω τυμπανοκρουσιών, το 2006, αλλά πούλησε και όλα τα μηχανήματα!

Με δεδομένο ότι τότε γράφονταν διθύραμβοι για… θηριώδη έργα που είχε αναλάβει και θα αναλάμβανε, κατ' αναλογίαν τώρα έχουμε… θηριώδη, πλην όμως βωβή, αποτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v