Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 10 2012

Τράπεζες:Η απουσία σχεδίου-η επιστράτευση ειδικών

Τράπεζες:Η απουσία σχεδίου-η επιστράτευση ειδικών
«Έχει πολύ δρόμο ακόμη για να οριστικοποιηθούν οι όροι ανακεφαλαίωσης των τραπεζών».
 
Με αυτήν τη φράση απάντησε χθες κυβερνητικός παράγοντας στην ερώτηση αν θα εγκριθεί σήμερα ή εντός της εβδομάδας η σχετική πράξη από το υπουργικό στέλεχος.

Το ίδιο κλίμα πηγάζει από παντού…

Μία-δύο ημέρες πριν από τη διάλυση της Βουλής και έξι εργάσιμες πριν από την 20ή Απριλίου, οπότε λήγει και η παράταση δημοσίευσης αποτελεσμάτων, δεν υπάρχει ακόμη στο τραπέζι ένα οριστικό και κυρίως αποδεκτό από την τρόικα σχέδιο.

Οι μέχρι τούδε προτάσεις είναι εμβαλωματικές και δεν εντάσσονται σε ένα συνολικό πλαίσιο λύσης, επισημαίνει ο ίδιος παράγοντας.

Ως εκ τούτου, ο προσδιορισμός των όρων ανακεφαλαίωσης θα μετατεθεί αναγκαστικά για μετά το Πάσχα, όπως γράφει σήμερα το Euro2day.

Αυτό σημαίνει ότι το θέμα θα το πάρει πάνω του πολιτικά το Μαξίμου και το τεχνικό του σκέλος, η τρόικα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικό κλιμάκιό της κατέφθασε στην Αθήνα για να δώσει λύση στο ζήτημα, ούτε είναι τυχαίο ότι το Μαξίμου έχει αναλάβει πρακτικά τον χειρισμό του από την ελληνική πλευρά.

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει έστω και στο παρά πέντε, δηλαδή στις 18 ή στις 19 Απριλίου, λύση, ώστε να μη χρειαστεί να δοθεί και νέα παράταση στη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v