Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 24 2012

Οι κλινικές, τα τιμολόγια και τα… λαβράκια

Οι κλινικές, τα τιμολόγια και τα… λαβράκια
Ακούμε ότι εδώ και λίγο καιρό οι ειδικοί ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους στον έλεγχο των τιμολογίων που έχουν εκδώσει κλινικές σε όλη τη χώρα για νοσηλεία ή ιατρικές επεμβάσεις ασφαλισμένων.

Πρόκειται για ποσά με τα οποία έχουν επιβαρυνθεί ή επιβαρύνονται οι κλάδοι υγείας που συγχωνεύθηκαν πρόσφατα υπό τον ΕΟΠΠΥ.

Και πληροφορούμεθα ότι ο έλεγχος βγάζει… λαβράκια.

Οι ελεγκτές ανακάλυψαν πλήθος διπλοεγγραφών ή και τριπλοεγγραφών χρεώσεων για τους ίδιους ασθενείς στο ίδιο διάστημα.

Σε κάποιες, μάλιστα, περιπτώσεις οι ασθενείς δεν είχαν ιδέα ότι υποβλήθηκαν στις συγκεκριμένες επεμβάσεις που αναγράφουν τα τιμολόγια!

Αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες, πρόκειται για σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ και ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ.

Και αυτό γιατί οι κλινικές έχουν εισπράξει προκαταβολές εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προφανώς κάποιοι από τα ταμεία δεν έκαναν τη δουλειά τους ή έκαναν τα στραβά μάτια.

Αν τα ποσά που ακούγονται ισχύουν, τότε οι κλινικές θα αναγκαστούν να επιστρέψουν χρήματα στον ΕΟΠΠΥ ως διάδοχο των ταμείων υγείας και να διαγράψουν απαιτήσεις!

Και αν όπως φημολογείται είναι πολλά τα λεφτά, τότε κάποιες εξ αυτών θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας και οι πιστωτές τους θα τρέχουν και δεν θα προλαβαίνουν.

Στην αγορά υπάρχει διάχυτη η ανησυχία για την έρευνα, η οποία οσονούπω ολοκληρώνεται.

Υ.Γ.: Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν ότι αντίστοιχα σκάνδαλα, σε μικρότερη έκταση, έχουν αποκαλυφθεί και στο παρελθόν. Και αυτό γιατί οι κλινικές έκοβαν άκοπα τιμολόγια μια και δεν είχαν μέχρι πέρσι υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v