Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 25 2012

Σκληρές κόντρες Ξυνίδη - Κυριτσάκη για το… τίποτα

Σκληρές κόντρες Ξυνίδη - Κυριτσάκη για το… τίποτα
"Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν". Την ώρα όπου η αγορά πνέει τα λοίσθια, το εισόδημα του Έλληνα έχει εξανεμισθεί και το μέλλον της χώρας κρέμεται από μια κλωστή, κάποιοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται και να πράττουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Ο λόγος για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σωκράτη Ξυνίδη και του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Κυριτσάκη.

Κόντρα η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια της ευρύτερης περιοχής του κέντρου των Αθηνών και έχει φθάσει μέχρι την Ηρώδου του Αττικού.

Το Μαξίμου, και συγκεκριμένα το γραφείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, έχει γίνει το τελευταίο διάστημα αποδέκτης επιστολών…διαμαρτυρίας και από τα δύο μέρη. Σαν να βρισκόμαστε στο μακρινό και ένδοξο παρελθόν, τότε που το καλάθι της νοικοκυράς και τα πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού αποτελούσαν βαρόμετρο των εκλογικών αναμετρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία επιστολή του ο αναπληρωτής υπουργός αφήνει φανερές αιχμές για αδιαφανή λειτουργία της Επιτροπής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «...Γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Κυριτσάκης δεν έχει παρουσιάσει πορίσματα για έστω ένα προϊόν; Γιατί δεν ήλεγξε αυτός το ρύζι ή τα κατεψυγμένα προϊόντα επί τρία χρόνια που είναι πρόεδρος; Γιατί δεν ήλεγξε τις διεθνείς διαφορές τιμών στις πολυεθνικές αλυσίδες discount;».

Η πλευρά της επιτροπής τηρεί σιγήν ιχθύος, περιοριζόμενη στο να αναφέρει ότι τα στελέχη της συνεχίζουν με ακόμη περισσότερη ένταση τους ελέγχους απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Επικαλούμενη, δηλαδή, φόρτο εργασίας!

Η κατάσταση αυτή στα χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας θα χαρακτηριζόταν απλώς γραφική, για γέλια. Σήμερα όμως είναι μάλλον για κλάματα. Διότι αναμφίβολα υπάρχουν πολλά φαινόμενα στρέβλωσης του ανταγωνισμού, με επίπτωση στις τιμές, οι οποίες δεν λένε να πέσουν.

Αυτό το ξέρουν όλοι. Αλλά προς το παρόν οι αρμόδιοι δεν κάνουν… τίποτα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v