Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 9 2004

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ 2: Οι ζημίες, η αύξηση και το ΥΠΑΝ

Τα... ”βάσανα” της ΑΣΠΙΣ δεν τελειώνουν όμως εδώ. Στην κατάσταση αποτελεσμάτων 9μήνου το ”διά ταύτα” αφορά ζημία ύψους ”μόλις” 17 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 828.211 ευρώ στο ίδιο διάστημα του 2003!!!

Επιπλέον, υπάρχει μείωση του κύκλου εργασιών από 106,9 σε 82,3 εκατ. ευρώ (πτώση σχεδόν 20%), ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι αρνητικά κατά σχεδόν 6 εκατ. ευρώ είναι και τα μικτά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως, πριν δηλαδή αφαιρεθούν από τα έσοδα τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και λειτουργίας διαθέσεως, που σημαίνει ότι η εταιρία είναι στο 9μηνο ξεκάθαρα ζημιογόνος!!!

Τώρα για ποιο λόγο η μετοχή αντέδρασε εντόνως ανοδικά στην προχθεσινή συνεδρίαση και μάλιστα με μεγάλο όγκο, αυτό μόνο ο... Θεός και κάποιοι άλλοι (εικάζουμε πολύ... συγκεκριμένοι) πρέπει να το γνωρίζουν.

Η αύξηση πάντως πρόκειται να γίνει στα 0,7 ευρώ, οπότε ίσως, λέμε ίσως, όσοι ”κάηκαν” από την περίφημη ιστορία ανόδου της μετοχής της ASPIS ΒΑΝΚ προ ολίγων μηνών (μια ιστορία για την οποία έπεσε πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) να λαμβάνουν τώρα εγκαίρως τα μέτρα τους.

ΥΓ.: Δεν έχουμε αντιληφθεί γιατί σε μια σημείωση της λογιστικής κατάστασης 9μήνου αναφέρεται ότι ”η εταιρία έχει καλύψει εξ ολοκλήρου τις υποχρεώσεις της μέχρι 31.12.2002 για επένδυση σε ασφαλιστική τοποθέτηση και περιθώριο φερεγγυότητας”, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του υπουργείου Ανάπτυξης κ.λπ. κ.λπ.

Διότι τα σχετικά έγγραφα έχουν ημερομηνία 2003, που μας δημιουργεί μίαν απορία:

Αυτού του είδους τα έγγραφα βγαίνουν ανά... διετία;

Διότι τώρα τελειώνει το 2004, οπότε σε άλλη περίπτωση μάλλον θα έπρεπε να υπάρχουν τα ίδια έγγραφα περί κάλυψης της ασφαλιστικής τοποθέτησης και περί δείκτη φερεγγυότητας, για το 2003.

Ή μήπως όχι; Θα ενημερωθούμε και θα... επανέλθουμε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v