Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 10 2004

O κ. Κόκκαλης, οι υποτιμήσεις και οι... εκλογές!!!

Μάλλον αρνητική ήταν η αντίδραση της αγοράς στα όσα είπε ο ισχυρός ανήρ της Intracom, κ. Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης.

Η μετοχή έκλεισε με πτώση της τάξεως του 3,85%, με όγκο σχεδόν 1 εκατ. τεμαχίων, η οποία θα μπορούσε κατ αρχήν να αποδοθεί στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξει η επιστροφή κεφαλαίων που είχε αναγγείλει η διοίκηση της εταιρίας.

Βεβαίως, η επίσημη αιτιολογία είναι ότι τα χρήματα δεν θα επιστραφούν στους μετόχους (αναμφισβήτητα ο κ. Κόκκαλης είναι αυτός που ζημιώνεται περισσότερο, όπως και ο ίδιος επισήμανε ενώπιον των λοιπών μετόχων), προκειμένου να ενισχυθεί η εταιρία απέναντι στις μελλοντικές προκλήσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν και ”ανεπίσημες” πληροφορίες, κατά τις οποίες, με το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίων δεν συμφωνούσαν οι πιστώτριες τράπεζες οι οποίες ”πάτησαν πόδι” έχοντας ενδεχομένως ”δεμένο το γάιδαρό” τους και από… νομικής πλευράς, δηλαδή από τις σχετικές δανειακές συμβάσεις.

Κι εδώ που τα λέμε δεν είναι κομμάτι δύσκολο να ανακάλυψε τώρα η εταιρία ότι θα χρειαστεί αυτά τα χρήματα για την ενίσχυσή της; Δηλαδή πριν λιγότερο από 2μήνες δεν τα χρειαζόταν και τώρα τα χρειάζεται;

Οι ”κακές γλώσσες” τέλος πάντων, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, όπως λένε κι ότι ”ουδείς ανακοινώνει… προκαταβολικώς την αποχώρησή του” σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Κόκκαλη ότι δεν είναι καθόλου διατεθειμένος να αποχωρήσει από την εταιρία.

”Οι αποχωρήσεις ηγετικών φυσιογνωμιών από εταιρίες” ανέφερε μια τέτοια…γλώσσα, ”είναι λίγο σαν τις… υποτιμήσεις των νομισμάτων και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Ποτέ δεν προαναγγέλλονται, απλά…γίνονται”!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v