Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 13 2012

Πλαίσιο: Θα του βγει τελικά του Γεράρδου;

Πλαίσιο: Θα του βγει τελικά του Γεράρδου;
Τουλάχιστον από τις αρχές Απριλίου, η οικογένεια Γεράρδου βγαίνει περίπου με μία επίσημη χρηματιστηριακή ανακοίνωση την εβδομάδα και δηλώνει αγορές μετοχών της εταιρείας Πλαίσιο.

Αν δεν κάναμε λάθος στο μέτρημα, από τις 2 Απριλίου έως και την 8η Ιουνίου θα πρέπει να έχει αποκτήσει από το ταμπλό κάτι παραπάνω από 150.000 κομμάτια.

Ωστόσο, ούτε αυτή η έντονη αγοραστική παρέμβαση αποδείχτηκε μέχρι σήμερα ικανή να αλλάξει την εικόνα της μετοχής της εισηγμένης, που το τελευταίο 12μηνο καταγράφει απώλειες γύρω στο 55%-60% αν συνεκτιμηθεί και το μέρισμα που διανεμήθηκε.

Ούτε φυσικά τα πολύ καλά αποτελέσματα του τριμήνου μπόρεσαν να ανακόψουν τις γενικότερες διαθέσεις των πωλητών.

Να θυμίσουμε πως με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση 38,2 εκατ. ευρώ (ίδια κεφάλαια 58,6 εκατ. ευρώ), η Πλαίσιο στις 31/3/2012 διέθετε καθαρό ταμείο 18 εκατ. ευρώ, από το οποίο θα πρέπει να αφαιρεθεί γύρω στο 1,75 εκατ. ευρώ λόγω του μερίσματος που διανεμήθηκε στους μετόχους (0,08 ευρώ ανά μετοχή).

Και επίσης, το πρώτο φετινό τρίμηνο, η εισηγμένη κατάφερε να σημειώσει καθαρά κέρδη 1,81 εκατ. ευρώ και ελεύθερες ταμειακές ροές 4,7 εκατ. ευρώ!

Και τώρα το κρίσιμο ερώτημα: λέτε τελικά σε βάθος χρόνου να βγει κερδισμένος ο Γεράρδος, που επιμένει να αγοράζει, ή η υπόλοιπη αγορά, που επιμένει να πουλάει;

Η απάντηση επί της… χρηματιστηριακής οθόνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v